Kan Fortuna weer stunten in de Kuip?

Ruim één maand na de spectaculaire 0-2 overwinning in de Kuip treft Fortuna opnieuw Feyenoord. opnieuw in de Kuip. Ditmaal staan beide ploegen tegenover elkaar in de kwartfinale van de KNVB beker. Een ontzettend belangrijke wedstrijd voor voornamelijk Feyenoord, dat alles op alles zal moeten zetten voor bekerwinst. Fortuna, de underdog, zal na de zware nederlaag tegen De Graafschap weer een beetje vertrouwen willen tanken. Overigens verloor ook Feyenoord dit weekend, PEC Zwolle was met 1-3 te sterk.

In het Eredivisieduel was de Kuip matig gevuld, er waren veel lege plekken te bekennen. Aanstaande woensdag zal de Kuip een stuk leger zijn. Op het moment van schrijven zijn er nog geen 20.000 kaarten verkocht. Ook het uitvak zal een stuk minder gevuld zijn. In het competitieduel kon Fortuna rekenen op de steun van 1200 supporters. Aanstaande woensdag zal het uitvak gevuld zijn met 500 a 600 Fortunezen.

Feyenoord

Om nog iets van het seizoen te maken zal Feyenoord moeten winnen van Fortuna Sittard om zo door te kunnen bekeren. Bovendien zal Feyenoord zinnen op wraak voor de 0-2 nederlaag in december. Bij Feyenoord ontbreekt doelman Justin Bijlow, hij zal vervangen worden door Kenneth Vermeer. Ook linskback Tyrell Malacia ontbreekt met een blessure. Verwachte opstelling Feyenoord: Vermeer, St. Juste, van Beek, van der Heijden, Verdonk; Vilhena, Clasie, van Persie; Berghuis, Jörgensen, Larsson. 

Fortuna Sittard

Na de grote nederlaag tegen De Graafschap verwachten wij dat Eijer en Hofland afstappen van de 4-4-2 en weer overgaan op 4-3-3. De trainers zullen het in ieder geval moeten doen zonder de geblesseerde Wessel Dammers, Lisandro Semedo, Djibrill Dianessy en Gavin Vlijter. Ook Lazaros Lamprou ontbreekt mogelijk. Op zijn Instagram gaf de Griek afgelopen zondag aan het veld geblesseerd te hebben verlaten. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ninaj, Heerings, Pinto; Rodriquez, El Messaoudi, Diemers; Lamprou/Dobos, Novakovich, Vidigal.

13 thoughts on “Kan Fortuna weer stunten in de Kuip?

 1. Ik vraag me af of 4-3-3 nu ineens de oplossing is. Tegen Feyenoord werkte 4-4-2 juist goed omdat je toch zelf het spel niet kunt maken (in tegenstelling tot de Graafschap waar ik het een tactische fout vond). Je moet alleen de bus goed parkeren en dat is zonder Dammers wel erg lastig. Wellicht is het een optie om El Messi centraal naast Heerings te zetten en Ninaj op rechts. Op het middenveld zie ik Smeets graag terug omdat hij nooit verzaakt en er vol ingaat.

  1. El Messaoudi als CV lijkt me het proberen waard dat is immers een positie waar hij ook kan spelen volgens zijn spelersprofiel. Ninaj als rechtsback en Smeets terug op het middenveld.

 2. Lijkt mij ook een optie!
  Ninaj deed t aardig als rechtsback. Rodriguez is meer een zwervende zigeuner, wel met Smeets voor de verdediging zetten lijkt mij.
  Verwacht dat El Messi best op cv kan spelen idd.
  Koselev, Ninaj, Heerings, El Messi, Pinto, Smeets, Rodriguez, Diemers, Hutten, Nova en Stokkers/Vidigal. Hutten speelde slecht (stuk of zeven anderen ook) maar is wel n karaktervoetballer normaalgesproken. Verwacht een totaal andere match morgen.
  Ik betwijfel ook of 433 de oplossing is maar de zwakte van Feijenoord ligt wel in de defensie.

  1. “Ik betwijfel ook of 433 de oplossing is maar de zwakte van Feijenoord ligt wel in de defensie.” de zwakte van Feijenoord ligt in de defensie dan kan het een doelpuntrijke wedstrijd worden. LOL

 3. ja..je moet wat..dit kon en kan echt niet..
  idd..waarom niet..probere waard..niks te verliezen…if Rodriquez??

  waarom word er niks met Ramirez gedaan..
  ik weet nog dat Hofland als “jongetje” zijn debuut in de Kuip maakte enwel tegen de toen legendarische Cruz…
  Cruz kreeg destijds geen poot aan de grond eb vervolgens weten we nig wel hoe snel het ging met Hofland

 4. Volgens mij zit Fortuna niet in de positie om nu spelers als Ramirez voor de leeuwen te gooien. Hofland en Co beschouwen de wedstrijd van morgen niet als een oefen potje. Dat het ontzettend zwaar gaat worden daar is iedereen het wel mee eens(wie je ook opstelt).

  1. Man, man, man……ben ik dan de enige die veel liever gewonnen had in Doetinchem? Dat was voor mij een 6 punten wedstrijd…..de beker is leuk, maar ik heb liever dat we in maart al safe zouden zijn.

   1. je hebt gelijk, vond ik ook! In het uitvak zeiden sommige dat ook. Liever woensdag winnen, nou ik ook liever Graafschap. Maar ja, nu kennen we de afloop. En inderdaad als je die had gewonnen, had je hun definitief weggeschopt, was gat 11 punten en dat was genoeg geweest.

 5. tja lastige kwestie met welk systeem te spelen. Van de ene kant werkte het 4-4-2 systeem de vorige wedstrijd tegen feyenoord goed. Bovendien zijn semedo en mogelijk Lamprou geblesseerd dus lijkt 4-4-2 een betere optie dan spelen met dobos en vidigal.
  Van de andere kant denk ik dat Feyenoord ook wel zijn lesje geleerd heeft en er nu wel een antwoord op heeft. De graafschap heeft behoorlijk goed aangetoond hoe je het 4-4-2 systeem van Fortuna kan kapot spelen.

  Het grote probleem blijft natuurlijk dat een verdediging zonder Dammers nog lekker is dan het de eerste seizoenshelft al regelmatig was.

  Is die Ramirez trouwens zo slecht dat die geen kans krijgt? Waarom huur je dan iemand uit Venezuela?

  Ben erg bang dat we er weer 5 om de oren krijgen 🙁

 6. Ik hoop dat de technische staf wat is opgeschoten met de nederlaag van afgelopen zondag. Smeets terug op middenveld en een andere rechtsback als Ciranni aub…

Geef een antwoord