Kan Fortuna weer stunten in de Kuip?

Ruim één maand na de spectaculaire 0-2 overwinning in de Kuip treft Fortuna opnieuw Feyenoord. opnieuw in de Kuip. Ditmaal staan beide ploegen tegenover elkaar in de kwartfinale van de KNVB beker. Een ontzettend belangrijke wedstrijd voor voornamelijk Feyenoord, dat alles op alles zal moeten zetten voor bekerwinst. Fortuna, de underdog, zal na de zware nederlaag tegen De Graafschap weer een beetje vertrouwen willen tanken. Overigens verloor ook Feyenoord dit weekend, PEC Zwolle was met 1-3 te sterk.

In het Eredivisieduel was de Kuip matig gevuld, er waren veel lege plekken te bekennen. Aanstaande woensdag zal de Kuip een stuk leger zijn. Op het moment van schrijven zijn er nog geen 20.000 kaarten verkocht. Ook het uitvak zal een stuk minder gevuld zijn. In het competitieduel kon Fortuna rekenen op de steun van 1200 supporters. Aanstaande woensdag zal het uitvak gevuld zijn met 500 a 600 Fortunezen.

Feyenoord

Om nog iets van het seizoen te maken zal Feyenoord moeten winnen van Fortuna Sittard om zo door te kunnen bekeren. Bovendien zal Feyenoord zinnen op wraak voor de 0-2 nederlaag in december. Bij Feyenoord ontbreekt doelman Justin Bijlow, hij zal vervangen worden door Kenneth Vermeer. Ook linskback Tyrell Malacia ontbreekt met een blessure. Verwachte opstelling Feyenoord: Vermeer, St. Juste, van Beek, van der Heijden, Verdonk; Vilhena, Clasie, van Persie; Berghuis, Jörgensen, Larsson. 

Fortuna Sittard

Na de grote nederlaag tegen De Graafschap verwachten wij dat Eijer en Hofland afstappen van de 4-4-2 en weer overgaan op 4-3-3. De trainers zullen het in ieder geval moeten doen zonder de geblesseerde Wessel Dammers, Lisandro Semedo, Djibrill Dianessy en Gavin Vlijter. Ook Lazaros Lamprou ontbreekt mogelijk. Op zijn Instagram gaf de Griek afgelopen zondag aan het veld geblesseerd te hebben verlaten. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ninaj, Heerings, Pinto; Rodriquez, El Messaoudi, Diemers; Lamprou/Dobos, Novakovich, Vidigal.

Geef een reactie