De jeugd heeft de toekomst ??!!

Afgelopen weekend stond natuurlijk veel, zo niet alles in het teken van de derby tegen *oda. Iedereen heeft er zijn zegje over kunnen doen en dat we meer hadden verwacht is wel duidelijk.

Echter komt er toch ook goed nieuws uit het Fortuna – kamp, en namelijk vanuit de jeugdelftallen. Dit seizoen zal FortunaSC hier zeker aandacht blijven besteden, want waar er een gebrek aan financiën is, daar zul je meer moeten steunen en steun geven aan je eigen jeugdspelers.

Daar waar we vorige week al berichtten over de U19 en de U15 deze week een update voor alle drie de oudste jeugdelftallen.

Te beginnen met de U19…..vorige week als winnaar van het veld gestapt na een mooie en dik verdiende 4-0 winst op de amateurtak van Feijenoord. Afgelopen weekend speelden zij in Maassluis tegen het plaatselijke Excelsior Maassluis.  We hebben geen idee hoe de wedstrijd was, of wie er scoorden maar het belangrijkste weten we wel, Fortuna Sittard U19 won met 1-3 (doelpunten van Milahjd Mansoori, Francis N´goy en Aimane M´Rabet) deze uitwedstrijd en staat nu op een gedeeld eerste plek met Spartaan ´20. Hun seizoensstart natuurlijk heel mooi en hopelijk gaan ze dit zo voortzetten.

Nieuwsgierig geworden, kom gerust eens kijken aanstaande zaterdag op het complex van HBC in Buchten. D e U19 speelt dan om 15.00u tegen Alexandria ´66 uit de Rotterdamse wijk Prins Alexander.

Met die ploeg te noemen kunnen we mooi overgaan naar de U17. Hier hadden we nog geen informatie over gekregen, dan wel opgezocht. Nu, datzelfde Alexendria ´66 speelde afgelopen zaterdag in Buchten tegen Fortuna Sittard U17. De groengelen, onder leiding van oud-Fortunees Gino Facenna en Ron Zijlstra wonnen mooi met 4-2 ( 2x Faissal Argoubi en 2* Bo Breukers) . Hieronder een samenvattng van die wedstrijd, gefilmd door Ger Putters. Onze excuses voor het achtergrondgeluid, er waren wat probleempjes met de instellingen.

Een winstpartij is heel mooi, maar wat het allemaal nog veel mooier maakt is dat ook hun eerste match, uit tegen Haaglandia in een winstpartij (1-4) werd omgezet en zo vinden we de U17 na twee speeldagen terug als trotse koploper, op doelsaldo. Volgende wedstrijd voor de jeugdige talenten is aanstaande zaterdag op bezoek bij MVV U17. Deze wedstrijd begint ook om 15.00u, denkelijk op Klein Geusselt.

Hoe dan ook, de twee oudste jeugdelftallen zijn dus beiden ijzersterk begonnen.

Dat laatste kan helaas niet gezegd worden van de U15, onder leiding van Robert van der Weert en Daan Knapen. Na een jammerlijke nederlaag in de beker tegen Sparta twee weken geleden werd ook vorige week min of meer kansloos verloren van Feijenoord, en dat met maar liefst 1-5.

Afgelopen zaterdag ging men op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Willem II. Aan het einde van de wedstrijd preikte er een score van 3-0 voor de Tricolores op het bord.

(foto´s via fb pagina U15)

Na twee competitiewedstrijden is een laatste plek in de stand hun deel en kan het alleen maar beter gaan in de rest van het seizoen. Hun volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, thuis om 13.00u tegen de koploper NAC U15 . De wedstrijd wordt net zoals alle jeugdwedstrijden gespeeld op het terrein van HBC in Buchten.

Fortuna SC, Harald

Note webmaster : aanvullingen mogen natuurlijk altijd en zijn meer dan welkom.