De jeugd, toch een paar echte lichtpuntjes

Na een week (vrijdag) om heel snel te vergeten ……. toch op de zaterdag nog wat goed en positief nieuws. Onze twee hoogste jeugdelftallen gaan gelukkig door op de voet die van hen gevraagd, geeist en verwacht mag en moet worden.

In een thuiswedstrijd speelde de U17 vanmiddag tegen Elinkwijk U17. Wederom een duel tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst. Fortuna Sittard verloor vorige week en verspeelde daardoor een groot deel van haar voorsprong op de concurrentie. Vandaag echter zette men dit weer recht, door Elinkwijk, redelijk soepel met 3-0 te verslaan. Mitchel Keulen (1-0), Perr Schuurs (prachtige vrije trap 2-0) en de 3-0 door Tom Ghislain waren daarbij de doelpuntenmakers. Door deze zege blijft Fortuna onaangetast leider met een voorsprong van liefts 5 punten wederom.

Hierdoor zijn zij periodekampioen ….Gino, overige staf en spelers, van harte gefeliciteerd !

De U19 ging op bezoek bij Velo. Vooraf stond men op een tweede plek achter NAC. Door een doelpunt van Rick Tummers speelde men gelijk met 1-1 en, door een verlies van NAC heroverde men daardoor de koppositie en werden ook zij periodekampioen . Dit betekent dat men sowieso nacompetitie speelt om promotie. Rachid Sraizi, staf en spelers, proficiat !!

De U15 van Robert van der Weert (hierboven) reisde af voor een bekerduel naar Fc Twente U15 en keerde met een 3-1 nederlaag weer huiswaarts helaas. Ten slotte speelde de U14 uit bij NAC/Breda. Van de medekoploper werd met 7-0 verloren.

Fortuna SC, Harald