Derby: Fortuna Sittard – MVV Maastricht = 0-0

Fortuna Sittard incasseert dit weekend een gevoelige nederlaag. Nee, niet MVV Maastricht maar Almere City FC is het met de mokerslag. De ploeg uit de polder wint met  3-0 van FC Eindhoven en komt op 3 punten van Fortuna Sittard.

Een terugblijk op de troosteloze derby tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht? Eerlijk is eerlijk, er waren weinig verrassingen. Philppe Liard pakt zo ongeveer zijn 100 ste gele kaart van het seizoen en MVV en ook Fortuna speelden met strijd maar zonder overtuiging.

De 9.012 toeschouwers hebben vast allemaal hun eigen mening. Voor de feiten leest u echter nu FortunaHome. Fortuna Sittard speler Rick Geenen speelde deze derby editie niet. Trainer Wim Dusseldorp koos voor de volgende 11:

Wintjens

Liard – Ricksen – Thesker – Kotbani

Voorn – De Boer – Ribeir0 – Di Lallo

John – Caracciolo

De Limburgse pers had uitgehaald en langs het veld dan ook vele fotografen. De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht dan ook bijzonder. Zelfs voor de RBC spelers Mels van Driel en Arjan Chtistianen. Ook voor VVV speler Ruud Boymans en uiteraard mocht EVV spits Dirk Jan Derksen niet ontbreken.

Binnen 5 minuten echter de goal van MVV speler Esajas. Buitenspel? Het zal wel, het scheidsrechterskorps onder leiding van de heer van Boekel floot echter oprecht: geen goal! Toen na 10 minuten spelen de bal plots op de stip belandde moest zelfs de meest chauvinistische Fortuna supporter erkennen dat deze leidsmannen Fortuna minded waren. Fernando Ricksen dook als een ervaren Duitse eend over een gestrekt been, en ja de pingel.

Ramon Voorn, Fabio Caracciolo en vanaf vandaag ook Anthony di Lallo. Het selecte groepje spelers binnen de selectie met veratwoordelijkheidsgevoel, die een pingel kunnen missen. Slechts 11 meter het verschil tussen (mogelijk) degraderen, salaris voor minimaal 40 man personeel of …..de eeuwige ellende van missen, werkloosheid en geen geld voor een stuk zeep. Wat overdreven, maar deze opgelegde kan om Fortuna Sittard in veilige haven te loodsen werd gemist door de Belg.  Keeper Bulters: “In de vorige Fortuna – MVV schoot Di Lallo ook in dezelfde hoek, ik wist dat ik vol naar de hoek moest gaan”.

Hopeloos simpel, en in gebrekkig Nederlands probeerde de ex-MVV er na de wedstrijd uit te leggen dat de keeper het goed deed, dat hij pech had, het veld afliep en dat hij zelfs de wind tegen had.

Het gelijke spel thuis tegen MVV voelt als een nederlaag. Onze complimenten dan ook naar de MVV fans die een punt stelen uit onze T-Arena. De wedstrijd verdiende eerlijkheidshakve dan geen winnaar.

De stand in de Jupiler League (bij)na ronde 29:

16) RBC Roosendaal:  28-24 (-18)
17) Fortuna Sittard: 29-22 (-27)
18) Almere City: 29-19 (-42)

Ongekend spannend is onze eindfase. Fortuna speelt nog tegen de resterende andere degradatiekandidaten en heeft alles in eigen hand. Onze tegenstander MVV deze avond, zal het worst wezen. Een matig elftal hoopt over enkele weken te stunten in de nacompetitie.

9.012 mensen zagen vandaag dat MVV echter niks heeft te zoeken in de Eredivisie. 0-0……wat een rare derby. Al bij al, teleurstellend.

> Voor de Top 100 allertijden klikt u hier .

> De foto’s van de wedstrijd zijn u aangeboden door FortunaHome thuisfotograaf Leo Everard! Klik hier voor zijn portfolio.

Bron: Uw home….thuis, vertrouwd en ware steun.