Derby opwarmer!!!

We kunnen gerust stellen dat in het 50-jarige  bestaan van Fortuna Sittard (1968-2018) dit jaar een van de leukste seizoenen is met aantrekkelijk voetbal, heerlijke uitslagen en geweldige sfeer. Dat we nog geen “Barca” zijn hebben we de laatste weken ook mogen ervaren. Het zorgt in ieder geval voor gezond realisme, waarbij we onder Hofland toch maar mooi niet verloren  hebben tegen de nummer 4 en nummer 2.

Vrijdag staat de derby tegen Mvv Maastricht op de kalender. De zomer editie leverde een fraaie overwinning  voor de geel-groenen uit Zitterd op. Maar dit is “The Winter edition”, want duidelijk zal worden dat Koning Winter haar invloed op deze editie van de derby zal doen gelden. Het veld zal uitdagend zijn, net zoals de temperaturen op en rond het veld. Voor de echte fan uit Sittard of Maastricht maakt het dat echter alleen maar meer uitdagend.

Mocht de wedstrijd vrijdag as gewoon door gaan -de club gaat daar nog steeds vanuit- , zal de Fortuna SC er voor de die-hard fan zijn. We gooien het Fortunahome om 17.00 uur al open, zetten de verwarming en sterio vol open en buiten zullen de frituur ketels pruttelen om de hongerige magen met warm eten te doen vullen.

We vertrouwen erop dat het Alfa bier en de  broeierige voetbalsfeer de fans voldoende zullen opwarmen om vol achter onze ploeg te kunnen gaan staan. Bij een thuisoverwinning houden  we namelijk niet alleen de achtervolgers op afstand, maar we zetten ook maximaal druk op de plaats die rechtstreeks recht geeft op promotie.

Enfin, het is nog geen Vrijdag..maar zet hem maar alvast met potlood in je agenda. Wordt vervolgd!