Dikke 2000 man bezoeken Open Dag

De open dag van Fortuna Sittard werd beslist weer aardig bezocht. Tijdens de spelerspresentatie waren 1500 toeschouwers aanwezig en gedurende de gehele dag hebben een dikke 2000 fans hun favoriete club bezocht. Het weer was super en er waren talrijke standjes waar je spullen van Fortuna Sittard kon kopen. Hoogtepunt voor de gemiddelde fan was natuurlijk de spelers presentatie, waarbij de meeste fans toch wel stiekem hoopten op de bekendmaking van enkele nieuwe spelers.

Het bleef echter bij de bekrachting dat Franco Zennaro, een verdedigende middenvelder, gehuurd wordt van het Belgische Standard Luik. De voorbije voetbaljaargang werd Zennaro (20) door de Rouches al uitgeleend aan Waasland-Beveren. De jongeling is een Belg van Italiaanse origine. De “verrassing van de dag” was echter de bekendmaking van Kevin Kis, waarmee een tweejarig contract is overeengekomen. De 22-jarige Kis kan op diversen posities uit te voeten maar is hoofdzakelijk gehaald als linksback. In het verleden is Kevin Kis uitgekomen voor de Belgische jeugdploegen. De laatste twee seizoen kwam Kis uit voor KAS Eupen. Kevin Kis begon zijn carriere bij Chaudfontaine vervolgens maakte hij de stap naar RCS Verviers, waar hij na 1 seizoen werd opgemerkt en vervolgens zeven jaar zijn heil zocht bij KRC Genk. Via KVC Westerlo kwam hij vervolgens bij KAS Eupen terecht. Naar vernomen zou Fortuna Sittard nog met een spits bezig zijn, waarbij Amoah of van Zaanen (beiden) het meest voor de hand lijken te liggen.

De FortunaSC had verder op de open Dag een ledengroei van maar liefst 50% en zal nu rondom de 300 leden gaan hebben. Het mooi aantal wat heel veel perspectief voor de toekomst geeft om samen met de fans nieuwe avonturen en mooie beleving te gaan ervaren. Het FortunaSC Magazine kon daarbij op veel “wow” reacties rekenen en in de komende week (in augustus) zullen ook de eerste online voordelen voor de leden zichtbaar gaan worden. Leden die hun pasje nog niet hebben kunnen ophalen of die zich tijdens de Open Dag hebben ingeschreven kunnen hun pasje tijdens de thuiswedstrijd (te beginnen as vrijdag tegen De Graafschap) ophalen in het supportershome.

Verder was de aanwezigheid van de dameselftallen zeer positief. Ook de merchandise van Maatjes Streetwear is elk jaar weer een feest, waarbij dit jaar de lekkere Energy Drank een prachtig extraatje was..dat smaakt naar meer! Al met al een zomerse Open Dag, zonder grote hoogtepunten, maar wel weer heel leuk om samen met vrienden en familie te beleven!

Bron: Fortuna SC.

Het was druk aan de FortunaSC stand, bijna 160 leden kwamen hun pasje halen en bijna 100 nieuwe schreven zich in!

De spelerspresentatie

Maatjes Streetwear… een eredivsiewaardige standaard!!! klasse!!

Ook de Kids waren natuurlijk volop aanwezig, vele nieuwe kids schreven zich dit jaar dan ook weer in!

Jo Ehrens zong “hallelullia” voor een razend enthousiast publiek

Mede dankzij Jo Ehrens bleef het lekker gezellig aan de stand 🙂

de jeugd krijgt les….jong geleerd is..oud gedaan!

ons prachtige stadion mooi aangekleed door de TGV

de spelersselectie 2013-2014

he