Doelpuntenregen in Sittard

Zaterdag 27 juli 2019, om 19.00 trapt Fortuna in een regenachtig stadion de laatste wedstrijd van de oefencampagne af tegen Grieks kampioen PAOK Saloniki. Het aantal bezoekers word geschat op een 2000 man waarvan zeker 200 Grieken plaatsnamen en sfeer maakten  in het uitvak. De wedstrijd eindigde met een 1-5 stand.

Waar Fortuna de overige wedstrijden in de oefencampagne met winst wist af te sluiten was de tegenstander van vanavond duidelijk een aantal maten te groot voor de geel-groenen.

Fortuna begint aan de aftrap met de volgende namen; Koselev, Passlack, Ninaj, Amiot, Pinto, Smeets, Diemers, Carbonell, Ugur, Karjalainen en Damascan.
Paok begint met de volgende elf namen;  Paschalakis, Matos, Varela, Crespo, Giannoluis, El Kaddouri, Esiti, Jaba, Pelkas, Akpom en Biseswar.

De ploeg uit Griekenland werd afgelopen seizoen voor het eerst in 35 jaar weer kampioen en zal binnen enkele weken tegen Ajax aantreden om zich proberen te plaatsen voor de Champions League, niet de minste tegenstander dus. Dit was ook terug te zien in het spelbeeld want na krap 5 minuten spelen stond Paok op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Akpom, diezelfde Akpom werd later ook man of the match doordat hij voor maar liefst  4 van de 5 gescoorde doelpunten aan Paok zijde verantwoordelijk was.  Niet veel later ligt ook de 0-2 in het net, gescoord door aanvoerder Pelka. Paok begon fel aan de wedstrijd en na ongeveer 18 minuten was de stand op het scorebord dan ook 0-3 in het voordeel van de Grieken.

Na deze doelpuntrijke start nemen de gasten een beetje gas terug en krijgt Fortuna enkele kleine kansjes waarbij Carbonell vlak voor rust waarschijnlijk nog de beste kans kreeg, deze bal ging echter helaas over. Rond de 40e minuut is het wel raak, Damascan maakt gebruik van een fout van de Griekse keeper en scoort de aansluitingstreffer 1-3.

Vlak na rust is het wederom Akpom die scoort aan Griekse zijde. In de tweede helft heeft Fortuna maar liefst 6 wissels gebracht; Amiot, Smeets, Carbonell, Ugur, Karjalainen en Damascan maken plaats voor Essers, Raitanen, Ioannidis, Zeka, El Ablak en proefspeler Carlos Faya. PAOK wisselt slechts 3 keer waaronder de in Sittard geliefde Lazaros Lamprou die achteraf de Fortuna fans nog even komt bedanken. Fortuna kreeg in de personen van Karjalainen en invaller Ioannidis nog wel een kans maar wist niet meer te scoren. PAOK scoort wel nog een keer en brengt daarmee de eindstand op 1-5.

PAOK is een ploeg die fris voetbal speelt en er redelijk het tempo in had, duidelijk was ook dat de spelers goed op elkaar ingespeeld zijn, iets wat bij Fortuna nog niet helemaal het geval is. Moeten we ons dan nu zorgen maken? Nee, daarvoor is deze tegenstander  duidelijk een aantal maten te groot en verliezen is dan ook geen ramp. Het was een mooie afsluiter van een succesvol oefenprogramma.

Volgende week begint het serieuze werk weer wanneer Fortuna op zondag 4 augustus om 20.00 in Alkmaar aan de aftrap wordt verwacht .