E.V.V. Echt – Fortuna Sittard (1-2)

Eerste echte test voor Fortuna eindigt in een 1-2 overwinning.

Op een zeer goed gevuld sportpark in de Bandert in Echt werd deze oefenwedstrijd onder tropische omstandigheden afgewerkt. In de eerste helft betraden de volgende spelers het veld: Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Roel Janssen – Niels Vets – Walid Sekkour – Jeffrey Vlug – Ramon Voorn – Lars Gulpen – Gevaro Nepomuceno – Aziz Khalouta – Prince Rajcomar

De eerste helft begon gelijk opgaand. Zowel Fortuna als EVV wisten gevaarlijke momenten te creëeren. Optisch was Fortuna de betere maar Ferhat Kaya moest toch een keer zijn klasse etaleren met een fantastische redding. Daarna zette Fortuna de ploeg uit Echt meer en meer onder druk. Een aantal kleine mogelijkheden werden niet benut. Na een korte drink pauze was Fortuna het meest alert en wist Prince Rajcomar de 0-1 te scoren. Op slag van rust kreeg Aziz Khalouta nog een goede mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Helaas stond de Echtse keeper op zijn post.

De tweede helft wisselde Wil Boessen het hele elftal. De volgende spelers stonden de tweede helft aan de Aftrap: Robin Dengis – Mike Jongen – Eloy Smit – Sjoerd Linssen – Kay Vonk – Thiemo Vanmaris – Jordie Briels – Tomas Overhof – Patrick N’Koyi – Bob Vankan – Zlatko Zejnilovic

De tweede helft begon EVV meer en meer aan te dringen, in eerste instantie zonder echt gevaarlijk te worden. Fortuna wist nog een aantal keren gevaarlijk in de 16 te komen maar nog zonder resultaat. Na een klein uur spelen kreeg EVV een vrije trap. Deze vrije trap werd verzilverd en EVV kwam op gelijke hoogte. Niet veel later kwam EVV bijna op voorsprong ware het niet dat de lat redding bracht voor de Fortunezen. Fortuna kreeg daarna een corner en door wijfelend handelen van Echtse keeper wist Bob Vankan alsnog de winnende treffer te maken. Vlak voor tijd had Patrick N’Koyi nog kunnen scoren maar zijn schot ging net over het doel. De laatste minuten werd er niet meer gescoord en zo wint Fortuna haar eerste echte testcase.

Auteur: Niels van Renen

Deze prachtige fotoshoot van de gewonnen oefenwedstrijd krijgt een vervcolg. Jori Knops maakte namelijk ook een leuke bijdrage die we vooral met u willen delen. Genieten zonder teveel woorden.

Fotograaf: Niels van Renen en Jori Knops