Eendracht Louwel – Fortuna Sittard Beloften 2-2

In de eerste officiële wedstrijd als Fortuna Sittard deden de beloften het niet slecht en behaalden tegen het toch fysiek sterke Eendracht Louwel een verdiend gelijkspel.

Het eerste half uur gaf een gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten.

In de 37e minuut zou Fortuna Sittard op voorsprong komen. Een pass van achter uit naar voren, waar Melissa Winthaegen in buitenspelpositie stond echter niet aan het spel deelnam, gaf Mariëlle Janssen de kans om er tussen door te sprinten en de keepster geen kans te geven en te scoren 0-1.

Op slag van rust was er nog een goed schot van Maisam Wehbe dat echter niets opleverde.

Na de rust waren de eerste tien minuten voor Eendracht Louwel. Nele Michiel schoot naast en de Fortuna Sittard keepster Dionne Vasmeer was Sarah Reynders te snel af. Even later zou Eendracht Louwel toch op gelijke hoogte komen door Sarah Reynders 1-1.

In de 57e minuut kreeg de wedstrijd nog iets “extra’s” wat echter niet in het spel paste.

Hoofdrolspeelsters in deze waren Sarah Reynders en Esmeralde Jaspar. Een aanval over links met Sarah Reynders werd door Esmeralda goed geblokt en dit was tegen de zin van de Louwel speelster en begon meteen te slaan. Op actie komt reactie en Esmeralda verweerde zich en er bleef voor de scheidsrechter niets anders over dan rood te geven aan beide speelsters.

Tien tegen tien ging de wedstrijd verder.

Nele Michiels beproefde Dionne Vasmeer, maar laatstgenoemde bleef winnaar.

In de 73e minuut zette Maisam Wehbe met de wervelende actie haar tegenspeelster op het verkeerde been en lobde de bal over de keepster in de hoek 1-2.

Eendracht Louwel ging  met wat meer fysieke kracht op zoek naar de gelijkmaker en zette Fortuna Sittard onder druk en in de 83e minuut had men succes. Nele Michiels tekende voor de gelijkmaker.

De vermoeidheid begon mee te spreken en men snakte naar het einde en niet veel later floot scheidsrechter Lars Breuls voor het einde.