En wij staan bovenaan !

Even voorstellen: Ik ben Melissa Winthaegen, ben 16 jaar en zit in de examenklas van het Beroepscollege locatie Brandenberg in Langraaf waar ik de richting Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SD&V) volg.

Ik ben begonnen met voetballen bij UOW’02 toen ik 7 jaar was. Eerst begon ik met voetballen én keepen maar op m’n achtste heb ik besloten om alleen maar te gaan keepen. Hier heb ik gespeeld tot het seizoen 2010/2011. De laatste 2 seizoenen heb ik gekeept bij het C-team van SVN-Vossenberg in de 3e divisie jongens waarbij we het laatste seizoen op een 4e plaats eindigde. Verder heb ik ook bij de regioselectie gespeeld en daarna ben ik doorgestroomd naar de districtselecties onder 14, 15 en 17 jaar. Hier ben ik ook veel meiden tegen gekomen die nu ook bij Fortuna spelen. Vanaf de regio’s heb ik samen met Charlotte Schings, Sitha Caessens en Sharon Zagar gespeeld en daarna kwamen Maisam Wehbe, Jiska Theunissen en Chayenne Corstjens er nog bij.

Met Charlotte heb ik ook nog voor het Nederlands elftal meisjes onder 15 jaar gespeeld met als hoogtepunt de interlands in Engeland tegen het nationale team van Engeland.

Wedstrijd verslag, Zaterdag 26 oktober stond de wedstrijd tegen nummer laatst Saestrum op het programma. Een tegenstander met weinig doelpunten vóór maar ook maar 6 doelpunten tegen. We begonnen met de volgende opstelling: Katja Demacker

Charlotte Schings, Glynis Vromen, Loes Plantaz, Jiska Theunissen

Vera Wanrooij, Annika Pluijmen, Maisam Wehbe

Liv Aerts, Shirley Kocacinar, Laura Gerards

Op de bank zaten: Melissa Winthaegen, Marieke Vanwersch, Mariëlle Janssen, Jess Sibilja en Madelon Dohmen.

De start was sterk met 2 kleinen kansen voor Liv Aerts. Het spel speelde zich vooral af tussen de twee 16-meter gebieden waarbij wijzelf iets meer bal bezit hadden. Je kon goed zien dat Saestrum zo weinig doelpunten tegen hadden want ze gaven heel weinig kansen weg. Maar uiteindelijk vlak voor rust was het Liv Aerts die de 1-0 op het scorebord kon zetten door een combinatie met Shirley Kocacinar met een bekeken schot af te maken.

In de 2e helft stond keepster Melissa Winthaegen onder de lat voor de uitgevallen Katja Demacker (hamstringblessure). Het spelbeeld was hetzelfde alleen had Saestrum nu meer van het spel. De enige echte kans voor Saestrum was een bal op de lat vanuit een corner,de terugspringende bal werd naast geschoten. Daarna nog een kans voor Liv Aerts, die met haar snelheid de keepster omspeelde, maar de bal net naast schoof. In de blessuretijd was het dan toch Liv Aerts die uiteindelijk de stand op 2-0 zette en daarmee de wedstrijd besliste.

Wissels: 46e min Melissa Winthaegen voor Katja Demacker 70e min Marieke Vanwersch voor Maisam Wehbe

De stand: dames Fortuna zijn na een sterke start aan het laten zien dat die titel groen-geel is ! Come on you yellow-green !

Bron: Fortunasc, Jori Knops