Euforie in Zitterd na overwinning tegen RBC: 2-0

Degradatieconcurrent RBC Roosendaal was deze week de ploeg die op bezoek kwam bij Fortuna Sittard. Een zeer belangrijk wedstrijd voor de mannen van Wim Dusseldorp. Vooral gezien het feit dat er vorige week verloren werd van Volendam, maar Almere wel punten pakte en daardoor weer dichterbij sloop. Het was dus zaak dat Fortuna de nodige strijd ging leveren in deze pot degradatievoetbal en de drie punten in eigen huis zou houden. In een goed gevulde Trendwork Arena werd deze winst uiteindelijk ook vol vertrouwen binnengehaald. Na een 1-0 ruststand werd het 2-0 voor de thuisploeg. Door deze mooie overwinning komt Fortuna op gelijke hoogte met RBC. Al heeft de ploeg uit Roosendaal wel een beter doelsaldo.

Hossende en deinende supporters op en onder de tribunes vierde de verdiende overwinning met de spelers op het veld. Want Fortuna was eigenlijk niet echt in de problemen gekomen. Dit betekende echter niet dat er geweldig voetbal op de mat werd gelegd. Zowel Fortuna als RBC speelde een echter degradatiepot. Veel strijd, maar weinig voetbal. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was dan ook eigenlijk nog een beetje aftasten aan beide kanten, zonder dat er echt gevaarlijke kansen waren. Alleen Fabio Caracciolo en Anthony di Lallo stichtte enig gevaar voor keeper en ex-fortunees Arjen Christianen, met enkele schoten en een goede kopbal. Het duurde tot de 43 e minuut, voordat er gejuichd kon worden. Diezelfde Arjen Christianen sloeg, bij een vrije trap van John, een medespeler tegen de grond, in plaats van de bal weg te stompen, waardoor Yoann de Boer de bal makkelijk voor het inkoppen had, 1-0 voor de thuisploeg. Na rust kwam RBC scherp uit de kleedkamer en waren er meteen enkele goede kansen op de gelijkmaker. Echter, keeper Danny Wintjes, net teruggekeerd van een blessure, hield met ondermeer een prachtige zweefduik zijn doel schoon.

De mannen van Wim Dusseldorp waren weer wakker geschud en kropen steeds meer uit hun schulp. De druk naar de goal van RBC Roosendaal werd opgevoerd, maar dit leverde maar geen goal op. Het was na 70 minuten wederom een ex-fortunees die een helpende hand moest toesteken. Mels van Driel speelde de bal te kort terug op zijn keeper, waardoor Paddy John de bal makkelijk kon oppikken en de 2-0 kon binnenschieten. Hierna kon het feest losbarsten en konden de fans de punten gaan vieren met ondermeer legende Johny Linford, die weer eens wedstrijdje kwam meepikken.

wedstrijd spanning voorafgaande aan de wedstrijd in het centrum van Zitterd.