Even voorstellen en the Knicker Bockers uit

Darnisha in actie voor de beloftes

Hallo, Ik ben Darnisha Sewbaransingh, ben 15 jaar oud, tevens het jongste van het team, ik woon in Echt. Ik ga naar het Connect College in Echt, Ik zit in mijn laatste jaar, volgend jaar ben ik van plan naar het CIOS in Sittard te gaan Ik voetbal nu ongeveer 10 jaar, ik ben begonnen vanaf mijn 5e tot mijn 9e bij EVV, vanuit daar ben ik naar de Slekkerboys gegaan, daar heb ik van mijn 10e tot mijn 14e gevoetbald, en vanaf dit seizoen speel ik voor Fortuna Sittard. Verder heb ik nog bij de KNVB gekeept, dat is gekomen vanwege een wedstrijd waarbij onze keepster zelf geblesseerd was, daar heb ik in het Regio elftal O12 gespeeld in het Interregio elftal O13 en nog in het District elftal O14 en O15.

Melissa Winthaegen – Laura Gerards – Darnisha Sewbaransingh

Afgelopen zaterdag vertrok het vrouwenelftal van Fortuna Sittard voor een rit van 4 uur naar Groningen om de strijd aan te gaan tegen de nummer laatst van de Topklasse. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten The Knickerbockers merken dat ze zich niet als een mak lammetje naar de slachtbank zouden laten leiden. In het begin van de wedstrijd probeerde Fortuna kansen te creëren alleen deze werden niet goed benut. Rond het kwartier waren er twee kansen voor Shirley Kocacinar maar beide keren wist de keepster redding te brengen. Ook Madelon Dohmen kreeg een grote kans maar ook deze ging niet voorbij de keepster. Het was bijna rust maar toen kregen The Knickerbockers een dot van een kans. Een vrije schop werd tegen de lat geramd en de terugspringende bal werd door Maxime Jackson en Annemijn Smit tot twee keer toe voor open doel gemist.

In de 2e helft bleven de Groningse vrouwen proberen om de stand van 0-0 te wijzigen en bleef met counters gevaarlijk. Fortuna Sittard zag meer en meer haar kansen onbenut gelaten. Na een uur spelen kreeg The Knickerbockers weer een serieuze kans door Maxime Jackson die een corner van links geheel vrijstaand in de handen van Katja Demacker kopte. In de 67e minuut werd op 20 meter van de goal van de thuisclub een bal aangespeeld op Marieke Vanwersch en zij schoot de bal hard in de benedenhoek 0-1 ! De laatste 20 minuten van de wedstrijd was het de thuisploeg die overheerste. Na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Dhr. Max uit Stavoren kon men na een douche in de bus stappen om tegen 2 uur ’s nachts in Urmond aan te komen. De terug rit werd feestend ondernomen want de concurrenties hadden punten laten liggen.

Knicker Bockers, met hun legendarische kantine

Altijd makkelijk, waar is het goedkope bier en waar het dure

Leden van andere teams van Knicker Bockers bekijken onder het genot van een biertje de wedstrijd

Madelon Dohmen vervangt Colette van Aalst op de vleugel.

Marieke Vanwersch maakte een prima debuut in het basiselftal. Basisplaats en de winnende goal, hoppa

En de winst is binnen. Een stug verdedigend the Knickerbockers werd uiteindelijk bedwongen.

De huidige stand, op weg naar de titel.

Bron:  Fortunasc, verslag: Darnisha Sewbaransingh, foto’s: Janko Knops , Jori Knops