Excelsior-uit: samenvatting en interviews

Fortuna pakte zaterdagavond het eerste Eredivisiepunt door met 1-1 gelijk te spelen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van interessante beelden en interviews, zodat je voorlopig nog wel zoet bent wat nagenieten betreft. Mocht je zelf nog mooie links, foto’s of filmpjes zijn tegengekomen en kunnen die niet ontbreken in dit overzicht? Kopieer de link en plaats die als comment onder dit bericht.

De samenvatting van de wedstrijd vind je HIER. Het item over Fortuna Sittard start op 33.55 minuut. HIER is een tekstueel verslag van het gelijkspel te lezen en HIER zie je hoe fans van Excelsior-uit een fantastische awayday maakten.

Interview met René Eijer:

Interview met Mark Diemers:

Interview met Lars Hutten:

Opkomst met het uitvak in beeld:

Tot slot een groot compliment voor alle Fortunezen die zowel in het thuis- als uitvak visueel en vocaal aanwezig waren én een heerlijke plaat van een feestvierend uitvak.

2 thoughts on “Excelsior-uit: samenvatting en interviews

 1. Zo even een reactie van mij 2 dagen na de pot tegen Excelsior. Ik ben nog niet overtuigd van ons team.
  Koselev heeft mij nog niet overtuigd. Goeie lijnkeeper maar oogt heel onrustig. Hoop dat Ocer snel fit is.

  Centraal achterin de discussie, heerings niet goed genoeg. Op zich ben ik t daar niet mee eens, echter zie je wel dat heerings en dammers teveel van hetzelfde zijn. Pure mandekkers die beide slecht opbouwen EN zelden inschuivennaar t middenveld. Daar ligt t grote verschil. Schuurs is een meester in t inschuiven. Als je druk zet en je speelt bv beide 433 dan creeer je zo een man meer situatie op t middenveld en dan zet je dus nog meer druk. Dit doen heerings en dammers beide niet. Dat dammers meer kwaliteit heeft dan heerings snap ik ook maar collectief roepen dat heerings te ligt is los je niks mee op. Als Ninaj erin komt en hij speelt net zo statisch dan heb je nog steeds datzelfde probleem.
  Echter snap ik ook wel dat veel mensen t niet handelen tussen de oren dat een reserve speler in de Jupiler league nu ineens basis is in de eredivisie . Dan is t makkelijk roepen.

  Middenveld zag er redelijk uit. EL messaoudi speelde goed, vooral in de 2e helft. Smeets viel me niet zo op, al scoort hij wel en Diemers is je beste middenvelder. Wat echter gek is is dat je in de 1e helf liefst 51% balbezit had, en dat Eijer vond dat we niks in te brengen hadden. Balbezit is leuk maar je moet wel zorgen dat je beste spelers aan de bal komen. Achterin hebben we veel de bal gehad maar Diemers en onze voorhoede bijna niet. Ik zou dan ook Diemers op “8” zetten ( zijn favoriete positie ) ipv Smeets en dan op “10” de speler die volgens de geruchten nog aangetrokken gaat worden. Een ervaren “10”.

  Voorin was Semedo nog niet de Semedo die we kennen en heeft Novakovic mij nog niet kunnen overtuigen. Beetje zoekende spits naar zijn 1e goal. Ik had persoonlijk stokkers een kwartier eerder gebracht.

  Dan linksbuiten, de grote achilleshiel van t team. Je kan wel zeggen dat Het experiment met hutten daar compleet faalde. Vlijter vulde t goed in al is hij niet efficiënt op de momenten dat t moet gebeuren, zoals die aanname in de 16 waarui net geen kans komt en zijn breedte pass op Nova die te hard was. Gek ook dat Vidigal niet speelde of inviel. Er moet dan ook echt nog een goede linksbuiten bij.

 2. 100% met je eens Danny Palmen! Ik hoop dan ook dat Schuurs alsnog een jaar gehuurd kan worden, ook met zijn huidige situatie bij Ajax in het achterhoofd. Linksbuiten.. moeilijk, ik laat me verrassen. Mij lijkt dat hier doelgericht naar gezocht wordt. Voor de “10” positie hoop ik nog vurig op Todd Cantwell en dan Diemers inderdaad op “8”. Wanneer Semedo in vorm is en de linksbuiten ook, dan komen de goals voor onze spitsen vanzelf wel lijkt me. We gaan het allemaal meemaken. Op naar de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie! Enorm veel zin in.

Geef een reactie