Exotisch Twente kent exotische uitdagingen

FC Twente is de week op weg naar het duel tegen Fortuna Sittard begonnen met een selectie die verre van compleet is. Door allerlei interlandverplichtingen ontbraken begin deze week nog tal van spelers.

Oriol Busquets speelde dinsdagavond nog de EK-kwalificatiewedstrijd met Jong Spanje tegen Montenegro. Giorgi Aburjania speelde in de voorbije week 2 interlands met Georgië. De nieuwe centrale verdediger Joel Latibeaudiere zal deze week naar alle waarschijnlijkheid ook pas voor het eerst op het veld staan in Hengelo. De huurling van Manchester City speelde twee interlands met Engeland onder 20 jaar.  In de eerste wedstrijd tegen Nederland vorige week donderdag ontmoette hij ploeggenoot Godfried Roemeratoe. De middenvelder liet afgelopen zondag het duel tegen Duitsland schieten vanwege kleine pijntjes. Roemeratoe trainde dinsdag ook niet met de groep mee.

De nieuwe aanwinst Queensy Menig stond deze week wel op het trainingsveld, net als Wout Brama en Paul Verhaegh. De laatste twee zijn herstellende van blessures. Wout Brama hoopt zondag in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard zijn rentree te maken in de wedstrijdselectie. De laatste keer dat de aanvoerder van FC Twente op het veld stond was op 22 april in de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ. Minder goed nieuws lijkt er voor Paul Verhaegh te zijn. De rechtsback leek op de weg terug, maar is toch weer geblesseerd geraakt. De vrees bestaat dat hij opnieuw enkele weken uit de roulatie is

In de loop van de week hoopt trainer Gonzalo Garcia de groep compleet te hebben.

Geef een reactie