FC Den Bosch away (1-0), tis niks en ´t wurt niks

Vrijdagavond, 24 ktober stond de wedstrijd tegen het plaatselijke FC Den Bosch op het programma.

FC Den Bosch – Fortuna Sittard 1-0 (0-0)

47e min. 1-0 Belterman

Geel : Maguire (Den Bosch), Turan, Conneh (Fortuna Sittard)

Rood : /

Toeschouwers : 3768 (waar die zaten is me een raadsel)

Opstellingen :

FC Den Bosch : Heemskerk, Rutten, Hofstede, Penna, Maguire, Ceria, van den Broek, Quekel, Lurling, Belterman, Statie

​Fortuna Sittard : Kaya, Turan, Linssen, ter Borgh, Kis, Vlug (69. Baur), Voorn (70. Pappot), Janssen, Briels, Waalkens (77. de Groot), Conneh

​Laat ik vooropstellen dat ik het als supporter zo langzamerhand wel gehad heb met mooie praatjes. Ach wat, ook de webmaster in mij kan ze niet meer aanhoren. Resultaten is het enige wat telt, dom gepraat over een proces dat goed verloopt, beste trainer van Vossen, daar heb ik geen behoefte meer aan.

Met wederom 110 groengele Fortunapieten op naar den Bosch. Twee bussen, de onze natuurlijk zonder Cup a Soup vertrok rond 17.30 richting Den Bosch en na een korte tussenstop , u weet wel de-kroketten-viandellen-frikandellen-stop, arriveerden we rond 19.15 in een nog vrijwel leeg Brainwash stadion de Vliert. Eenmaal op de tribune bekroop me hetzelfde gevoel als afgelopen maandag bij Eindhoven, wat doe ik hier ??

20.00u precies en scheids van den Broek floot de wedstrijd op gang. Het legioentje zette weer hun beste beentje voort maar de eerste 20 minuten waren voor de thuisclub. Gelukkig hebben we Ferhat Kaya in het doel staan volstaat in deze. Na het aanvangsoffensief van de Bosschenaren nam Fortuna de regie langzaam over, hetgeen o.a. resulteerde in een gemiste kopkans voor Don Ramon en een schot van Briels dat ruim voorlangs ging. Vlak voor het halve uur zet Jeffrey Vlug voor, kopt Conneh half en uiteindelijk schiet Briels slap in de handen van de keeper. Fortuna lijkt los te zijn, lijkt……….

Jasper Waalkens krijgt dan een geweldig grote kans na goed doorzetten van hemzelf, vrij voor de keeper schiet hij, het uitvak staat al met de handen in de lucht, ruim naast. Een diepe zucht volgt weer van mijn kant. In de tegenstoot is Den Bosch weer gevaarlijk en moet onze topper tussen de palen weer alle zeilen bijzetten om te redden en lobt vlak erna ´ouwe lul´ Lurling zwak in de handen van dezelfde Kaya. De laatste tien minuten zijn dan voor Fortuna. Tot twee keer toe komt Waalkens wederom vrij voor de keeper en werkt twee keer net zo slecht af. Vlak voor rust krijgt Roel Janssen nog een schotkans, zijn schot eindigt op de boarding links naast het doel. Met een 0-0 stand gaan we rusten. Fortuna had MOETEN scoren en dan was het, ow wonder, ook nog verdiend geweest.

We gaan er eens goed voor staan in de tweede helft. En net als we de ogen weer richten op het veld, is het weer zover. Kaya moet een schotje lossen, ook dat kan gebeuren, en Belterman tikt van dichtbij de 1-0 binnen. Het ´zie je nou wel´ en ´wat een hopeloos gedoe´ vliegen over en weer. Ik haal me schouders en schrijf t op. Het kan niet uitblijven, maar trainer van Vossen vind het schijnbaar ok, want met zijn handen in ze zakken bekijkt hij het stoicijns vanaf de zijlijn. De ergernis neemt verder toe als twee minuten later Den Bosch (gelukkig) voor open doel kinderlijk mist. Ook zij kunnen dr niks van, maar als je dan toch achter staat, wie is dan de slechste ?? Vervolgens wordt het weer het oude gebraggel van groengeel, slap inspelen, paar mogelijkheden die vakkundig om zeep worden geholpen en als dan ook nog captain Ramon Voorn geblesseerd moet uitvallen is het wel zo goed als zeker, het is niks en het wurt auch noojt niks mer.

Elroy Pappot schiet nog eens op doel, zonder effect en de resterende minuten zijn voor de liefhebber van triest voetbal. Verder als wederom een schot van Briels dat naast gaat, komen we niet en 5 minuten voor tijd redt Ferhat Kaya ons van de 2-0 met een katachtige reactie in de korte hoek. Van frustratie en wellicht teleurstelling pakt Conneh, die het helaas ook niet kon maken vandaag, nog een gele kaart. Bij het affluiten verlaat ik het uitvak, in mezelf gekeerd en van binnen woest over een tweede helft die je in de 4e klasse nog niet ziet.

Ik wens geen persconferenties meer te horen over processen, die goed verlopen en dat er lichtpuntjes waren. Ik heb het er echt he-le-maal mee gehad. Er is nog maar 1 ding dat telt en dat zijn winstpartijen, hoe maakt me geen drol uit, maar winst en NIETS anders. Maar met de huidige speelwijze, de non-uitstraling van de trainer en een bestuur dat hier volledig achterstaat, geraken we nergens.

Dat de thuisreis weer verliep als vanouds met flink veel onzin, een nieuw spel geheten DingDongDoom en natuurlijk veel terecht gezeur, is een futuliteit.

Dinsdag ben ik er weer (nog), maar of ik nog naar away matchen ga dit jaar, zeker met de winter op komst, ik ga eens heel goed hierover nadenken. Een enorm (nog stees) teleurgestelde en boze webmaster wenst jullie allemaal een fijn weekend. Vanmiddag ga ik GENIETEN van de jeugd, die dan soms verliest maar wel tenminste inzet toont en trainers heeft, die hun aanstuurt !! Forza Robert, forza Gino, forza Rachid !!

Fortuna SC, Harald.

Fotografie: Niels van Renen