FC Dordrecht – Fortuna Sittard = 1-1

Gepasseerde Gevaro Nepomuceno haalt zijn gram met vernietigend schot: 1-1.

Fortuna Sittard speelde in de 29 ste ronde van competitie een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.  Een lastige pot voor de Limburgse BVO, ware het maar omdat de thuisploeg FC Dordrecht de trotse koploper is van de Jupiler League. Op voorhand het verschil op de ranglijst maar liefst 15 punten.

De belangen van het treffen groot, want waar FC Dordrecht kampioen wilt worden, wenst Fortuna Sittard hoge ogen te gooien in de 4 de periode. Een strijd der Giganten.

Trainer Wil Boessen koos voor onderstaande elf:

Kaya

Hendrickx – De Boer – Linssen – Kis

Vlug  – Briels – Voorn – Zennaro

N’Koyi – Khalouta

Wissels: Voss, Janssen, Nepomuceno, Gulpen, Watson, Turan, Bhar

Opvallend genoeg geen basisplaats voor Roel Janssen (hamstring), noch voor Gevaro Nepomuceno (gepasseerd).

Thuisploeg FC Dordrecht begon lekker fris aan de wedstrijd en toonde binnen 15 seconden haar intenties met een snelle vleugelaanval.  Met name via de flanken bleek de koploper van de Jupiler League gevaarlijk. Fortuna Sittard doelman Ferhat Kaya heerste echter in zijn doelgebied en zag Yoann de Boer en Sjoerd Linssen hun kopduels veelal winnen. FC Dordrecht creëerde zich enkele goede mogelijkheden maar moest wachten tot de 42 ste minuut toen het eerste schot op doel direct werd gepromoveerd tot doelpunt. Het was Paul Gladon die voor Yoann de Boer wist te kruipen en de 1-0 fraai wist binnen te tikken na de zoveelste gevaarlijke voorzet. Een terechte voorsprong voor de thuisploeg die via Jessy Mayele, Rihairo Meulens en met name Erixon Danso (schot na half uur spelen net naast de paal) al dicht bij de openingstreffer was.

Fortuna Sittard? In de eerste helft speelde de Limburgse formatie mat. Slechts sporadisch dook spits Parick N’Koyi op voor de doelman Warner Hahn. Twee keer was zijn schot gevaarlijk, maar niet doeltreffend.

Rust, 1-0.

Het thuispubliek eert de gestorven Theo Bos (28-2-2013) op gepaste wijze

Na rust een beter Fortuna Sittard. De drang naar voren leverde dan in beginsel nog geen doelkansen op maar in de 2 de helft werd duidelijk dat er een wedstrijd gespeeld werd. FC Dordrecht bleef gevaarlijk en met name Rihairo Meulens en invaller de Giovanni Korte bleken keer op keer levensgevaarlijk. Na een uur spelen de eerste wissel van trainer Wil Boessen die in zijn spelerscarrière naast Fortuna Sittard ook uitkwam voor FC Dordrecht. Gevaro Nepomuceno erin voor Jordie Briels. De gepasseerde Fortuna speler legde al zijn frustratie in zijn eerste balcontact van de wedstrijd. Zijn schot van 25 meter afstand werd via twee spelers van de thuisploeg gepromoveerd tot doelpunt. 1-1 en alle hulde voor de geplaagde Gevaro Nepomuceno.

Het laatste half uur van de wedstrijd kenmerkte zich door multi kansen aan beide zijdes. Aan Fortuna Sittard zijde was het Tarik Bahr die via een frommel bijna voor een verrassing zorgde. FC Dordrecht was dicht bij de overwinning toen ex-Roda JC speler Rihairo Meulens de bal voorlangs schoot.

1-1, een mooie eindstand, zeker bezien het spelbeeld.

Volgende week speelt Fortuna Sittard op vrijdag een thuiswedstrijd. Excelsior Rotterdam  (Top 5 Jupiler League) komt dan op bezoek. Het belooft 7 maart 2014 dan ook wederom een mooie voetbalavond te worden in ons Offermans-Joosten stadion.  Ondergetekende wenst een ieder een fijne carnaval toe en wenst het team van Radio Fortuna SC te bedanken voor hun live verslag. Eenieder een prettige Carnaval. Alaaf.

Nawoord: voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .

Man of the match: Gevaro Nepomuceno

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen