FC Emmen – Fortuna Sittard = 1-1

De ontknoping, van begin tot het einde

Fortuna Sittard speelde in Emmen haar laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen 2013-2014. Een bijzonder fraai seizoen met hoogte- en dieptepunten. Vooral na de winterstop imponeerde Fortuna Sittard met een sterke reeks. De goede resultaten leidde nog niet tot een prijs maar op de allerlaatste speeldag (ronde 38) zou dat weleens kunnen veranderen.

Op voorhand de stand in de Jupiler League met de wetenschap dat Fortuna Sittard De Graafschap, FC Volendam of FC Eindhoven moest inhalen om kwalificatie voor de play-offs en dus de kans om te promoveren naar de Eredivisie, te bewerkstelligen.

5) VVV Venlo: 37-58 (+2)
6) FC Eindhoven: 37-57 (+8)
7) FC Volendam: 37-56 (0)
8) De Graafschap: 37-55 (+17)
9) Fortuna Sittard: 37-55 (+14)

Diverse scenario’s mogelijk. Winst in Emmen tegen de plaatselijke FC geen must, maar wel wenselijk. Onderstaande het programma, welke we in dit relaas van minuut tot minuut zullen verslaan.

20.00 uur: aftrap van speelronde 38, voor u op het programma:

> FC Emmen – Fortuna Sittard
> VVV Venlo – FC Volendam
> De Graafschap – Jong Ajax
> Achilles 29 – FC Eindhoven

Gesteund door een vol uitvak begint Fortuna Sittard in de volgende opstelling:

Kaya

Turan – de Boer – Dreesen – Kis

Vlug – Janssen – Voorn

Briels – Khalouta – Nepomuceno

Wisselspelers: N’Koyi, Amoah, Gulpen, Vankan, Watson, Linssen, Daniels.

Foto: Een goed gevuld uitvak fungeert in Emmen als 12de man.

Minuut 6: De Graafschap opent de score deze laatste speelronde. Het is Vincent Vermeij welke de Achterhoek laat juichen: 1-0. De hoop van heel Sittard richt zich vooral op de wedstrijd VVV Venlo – FC Volendam.

Minuut 20: De Graafschap beslist voortijdig het duel met Jong Ajax. Het 2 de doelpunt van Vincent Vermeij betekent dat De Graafschap nacompetitie bijna niet meer kan ontlopen. De strijd gaat verder tussen FC Eindhoven, FC Volendam en Fortuna Sittard. 2 vd 3 teams zullen zich plaatsen voor de play-offs.

Minuut 24: FC Eindhoven komt in Groesbeek op voorsprong. Het is Donny de Groot met een zeer belangrijke treffer voor de Brabanders: 0-1. Het is billenknijpen voor Fortuna Sittard. In Emmen ontvangt Fortuna Sittard speler Timothy Dreesen een gele kaart.

Minuut 25: VVV Venlo scoort en laat het uitvak in Emmen juichen. Het is Leon de Kogel welke het leer promoveert tot doelpunt. De achterstand dus voor FC Volendam dat met nog 65 minuten te spelen buiten de prijzen dreigt te vallen. Fortuna Sittard virtueel in de play-offs (plek 8).

Minuut 39: In Groesbeek scoort Frank Hol voor Achilles’29 in haar wedstrijd tegen FC Eindhoven: 1-1. Fortuna Sittard komt in Emmen op achterstand. Alexander Bannink schiet de bal prachtig in de kruising en bezorgt Limburg een kater van jewelste: 1-0. Fortuna Sittard verkeerde exact 14 minuten in hemelse sferen. Gevaro Nepomuceno (Fortuna Sittard) ontvangt ook geel. Wee staan virtueel weer op plek 9.

Minuut 45+: Het is rust op de Nederlandse velden. Er resteren nog 45 minuten en onderstaande de nieuwe virtuele eindstand van deze competitie.

5) VVV Venlo: 38-61 (+3)
6) De Graafschap: 38-58 (+19)
7) FC Eindhoven: 38-58 (+8)
8) FC Volendam: 38-56 (0)
9) Fortuna Sittard: 38-55 (+13)

Minuut 47: 1-1, 1-1, 1-1!!! Aanvoerder Ramon Voorn scoort de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Gevaro Nepomuceno. Fortuna Sittard vecht zich terug in de wedstrijd welke vol staat van spanningen. We staan weer op een nacompetitie plek! Scheids (Edwin van de Graaf) fluit af man.

Minuut 51: VVV Venlo scoort 2-0 en heel Limburg juicht. Het doelpunt van Leon de Kogel zorgt voor veel opluchting in Venlo maar ook in Emmen. Fortuna Sittard lijkt voldoende te hebben aan een gelijkspel om zich te plaatsen.

Minuut 53: FC Volendam buigt nederig haar hoofd. VVV Venlo dendert over ‘het andere Oranje’ heen en scoort 3-0. Deze keer is Oguzhan Türk die weet te scoren. Fortuna Sittard heeft alles in eigen hand met nog 37 minuten op de klok. Zegt u het maar….

Foto: Fortuna Sittard fan Bas ziet dat VVV Venlo een ruime overwinning behaalt tegen FC Volendam.

Minuut 63: VVV Venlo gaat met een goed gevoel de play-offs in en weet zich in de 1ste ronde van de nacompetitie vrijgesteld. In Venlo scoort de thuisploeg  4-0. Doelpuntenmaker Oguzhan Türk. De kaarten zijn gedeeld, Fortuna Sittard heeft voldoende aan een gelijkspel.

Minuut 80: Status Quo op de Nederlandse velden. Nog 10 minuten, fokking hell, wat een spanning.

Minuut 85: FC Eindhoven scoort en komt op 1-2 voorsprong. Doelpuntenmaker Fries Deschilder.

Minuut 90: Afgelopen. Fortuna Sittard plaatst zich in de laatste speelronde van de reguliere competitie voor de play-offs. Spelers zijn hevig geemotioneerd en supporters vallen elkaar huilend in de armen. Het seizoen is nog niet afgelopen en we krijgen nog een toetje! Wat een feest in Emmen, spelers staan met vlaggen te zwaaien en te springen. Eén groot feest.

Eindstand Jupiler League seizoen 2013-2014. Willem II is kampioen en promoveert direct naar de Eredivisie. Resterende 8 ploegen plaatsen zich voor de play-offs. Voor Fortuna Sittard betekent plek 8 dat we komende maandag 28 april beginnen met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap.De return wedstrijd is op vrijdag 2 mei.

1)      Willem II: 38-79 (+40)
———————————

2)      FC Dordrecht: 38-73 (+33)
3)      Excelsior: 38-66 (+31)
4)      FC Den Bosch: 38-62 (+1)
5)      VVV Venlo: 38-61 (+6)

———————————

6)      FC Eindhoven: 38-60 (+9)
7)      De Graafschap: 38-58 (+19)
8)      Fortuna Sittard: 38-56 (+14)

———————————

16)   Sparta Rotterdam

Goed, er komt een einde aan dit ‘live’ verslag van de laatse competitieronde. Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .

Prettig weekend en tot maandag.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen