FC Volendam – Fortuna Sittard = 2-1

Wedstrijd van de (niet gegeven) penalties eindigt in 2-1 nederlaag.

Fortuna Sittard speelde in Volendam haar laatste wedstrijd van het jaar 2013. Een belangrijk treffen met ‘het andere Oranje’ van coach Hans de Koning. Een laatste kans in 2013 om aansluiting te forceren met de brede middenmoot in de Jupiler League.

Trainer Wil Boessen koos in aanloop naar het duel aan de Dijk voor dezelfde basiself welke vorige week enigszins verrassend wist te winnen van FC Eindhoven.

Kaya

Hendrickx – De Boer – Janssen – Kis

Voorn – Zennaro – Amoah – Khalouta

Nepomuceno – Nkoyi

Reserves: Voss, Gulpen, Watson (88), Vankan (81), Linssen, Zejnilovic (73), Hodselmans.

De Limburgers begonnen goed geconcentreerd aan de wedstrijd. Een eerste doelpoging van de wedstrijd kwam op naam van Gevaro Nepomuceno. Een ongevaarlijk schot dat na een kwartier spelen in de handen eindigde van doelman Timmermans. Fortuna Sittard bleef makkelijk overeind, won de afvallende bal veelal en bleef dus de bovenliggende partij. De druk richting het doel van de Volendam goalie resulteerde in de 16 de minuut in een strafschop.  Een afvallende bal werd door Aziz Khalouta tegen de hand geschoten van X. Pingel, en Patrick N’Koyi met zijn 6 de doelpunt van het seizoen: 1-0.

Thuisploeg FC Volendan vocht zich terug in de wedstrijd maar kwam pas na een half uur spelen tot een eerste doelpoging. Ferhat Kaya trad echter handelend op bij de poging van spits Menzo. In de re-bound was het invaller Kuwas die zijn vizier nog niet op scherp had staan.

Dezelfde Kuwas had na 34 minuten de gelijkmaker op zijn schoenen maar miste oog in oog met Ferhat Kaya. De doelman verkeerd de laatste weken weer in goeden doen en redde voor rust knap op een doelpoging van Koning. Het was echter Fortuna Sittard dat alsnog met een kater de theepauze inging. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de 1 ste helft werd Geavro Nepomuceno namelijk gehaakt binnen de 16 meter. Een 2 de pingel werd echter niet gegeven door leidsman Gerritsen welke ook zag dat Franco Zennaro in blessuretijd een giga mogelijkheid voor 2-0 niet benutte. Vrij voor doel schoot de Belg 3 meter over. Rust.

Voor trainer Wil Boessen geen reden om te wisselen. Met de steun van het thuispubliek, de wind en een beetje fortuin vocht de thuisploeg zich echter meer en meer in de wedstrijd. Op het middenveld verloor Fortuna Sittard plots de duels en na een uur spelen de 1-1. Een voorzet van de rechterkant werd door Kuwas prachtig afgerond. Een volley in de bovenhoek van de kruising.

Fortuna Sittard kraakte en de wedstrijd kantelde. Een volgende hoge bal in de 16 meter en het licht toucheren van een been door verdediger Hendrickx: pingel voor FC Volendam! Een buitenkansje voor topscoorder Muhren en de 2-1 voorsprong na 67 minuten spelen.

Teken voor Wil Boessen om extra aanvallers te brengen. In het resterende deel van de wedstrijd wisten echter Zlatko Zejnilovic, Bob Vankan en Dion Watson het verschil niet meer recht te trekken. Fortuna Sittard verliest met 2-1 en gaat met een kater de winterstop in. De gedachte gaan terug naar de blessuretijd van de 1 ste helft. Wat als. Een onnodige vraag en een onnodige nederlaag.

Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . Fortuna SC wenst ondanks deze nederlaag een ieder een fijne Kerst. Een mooie gelegenheid voor een ieder om de accu op te laden. In 2014 wacht namelijk een loodzwaar vervolg van de competitie met als inzet een plek in de nacompetitie.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen