Ferry de Regt naar Oss

FC Oss heeft Ferry de Regt weten te strikken. De 28-jarige verdediger komt over van Fortuna Sittard en tekent een contract voor twee seizoenen. Met de komst van De Regt heeft de club de zo gewenste ervaren man voor de achterhoede binnenboord.

De Regt heeft in dienst van VVV-Venlo, Helmond Sport en Fortuna Sittard al 254 competitiewedstrijden (27 treffers) achter zijn naam geschreven en kwam in zijn geboortestad Venlo vier jaar op het hoogste niveau uit. Ook pikte hij geregeld zijn doelpunten mee; hij scoorde de afgelopen twee seizoenen liefst elf keer.

Topaankoop
Peter Bijvelds wrijft in z’n handen en spreekt van een topaankoop op een positie die hoge prioriteit had. “Ik heb me erg hard gemaakt voor de komst van Ferry, want ik weet zeker dat hij een belangrijke spil gaat worden”, aldus de directeur. “Hij kan goed verdedigen, heeft een sterk karakter en hij zal leidinggeven aan de defensie. Na zijn jaren in Venlo en als aanvoerder van Fortuna heeft-ie zijn sporen in de voetballerij zeker verdiend en die jaarlijkse doelpunten mag hij ‘gewoon’ blijven maken.”

Keuze op gevoel
De Regt zelf herkent zich in de woorden van Bijvelds en licht zijn keuze voor FC Oss toe. “Peter en Klaas (Wels red.) waren erg enthousiast tijdens de gevoerde gesprekken en spraken het vertrouwen in me uit. Dat gaf me zo’n goed gevoel dat ik voor deze club heb gekozen.” De Regt kent zijn nieuwe werkgever als een goed-voetballende, maar wisselvallige ploeg. “Dat laatste moet eruit. Het is nog even afwachten hoe sterk we er straks op staan, maar ik hoop dat we tot het eind om de prijzen mee kunnen doen.”

Namens FortunaSC wensen wij Ferry veel succes in het vervolg van zijn loopbaan en bedanken hem voor zijn inzet in Sittard.

Bron: FC Oss