Feyenoord – Fortuna (0-2) in de media

Als ouder je kind meenemen naar Feyenoord – Fortuna; velen deden dit afgelopen zondag. Om te laten zien hoe mooi een ware voetbaltempel kan zijn. Om te laten zien hoe een uitwedstrijd beleefd wordt met 1200 gelijkgestemden en pak en beet 50.000 supporters van de tegenstander. En om je kroost met een beetje mazzel hét geluksgevoel te laten ervaren van scoren en winnen in De Kuip. Deze mensen – net als al die andere geel-groenen natuurlijk – vielen met hun neus in de boter. Fortuna rolde Feyenoord in Rotterdam zowel op het veld als vocaal op. Gek is het dan ook niet dat media de loftrompet steken over onze club en supporters. Een media-overzicht, te beginnen met tekst- en uitgebreide fotoverslagen die je HIER (clubsite Fortuna Sittard), HIER (1Limburg) en HIER (clubsite Feyenoord) kunt vinden.

Zoals altijd beginnen we het overzicht met het in dit geval tot pure porno omgetoverde samenvatting van de NOS, die HIER te zien is. Na 13.36 minuten start de samenvatting van Feyenoord – Fortuna.

Een tweede samenvatting is er ook, die zie je hier:

Dan door naar interviews die de NOS na de wedstrijd afnam. De verslaggever begint het vraaggesprek door Fortuna en De Graafschap – beide speelden zondag tegen topclubs (Feyenoord en Ajax) – en diens eindstanden (0-2 winst voor Fortuna en 8-0 verlies voor De Graafschap) met elkaar te vergelijken. Op de vraag wat Fortuna goed deed, antwoord hoofdtrainer René Eijer: ,,We speelden anders dan anders, meer vanuit een stabiele organisatie: twee spitsen en drie middenvelders, zodat iedereen elkaar meer rugdekking kon geven. Dat deden ze perfect. We zeiden voor de wedstrijd: je kunt hier alleen resultaat halen als je als groep functioneert. Elkaar helpen, rugdekking verzorgen bij fouten maken. Complimenten aan de groep!”

Eijer vervolgt: ,,Op trainingen zie je het niveau groeien. Dit is een bonus voor de jongens. In een volle Kuip… mooier kun je het niet hebben, toch?” Verslaggever: ‘Een mooi kerstcadeau?’ Eijer: ,,Zo kun je het wel noemen.”

Wedstrijdstatistieken van de NOS (tekst gaat onder de afbeelding door):

Ook doelpuntenmaker Lars Hutten stond de NOS te woord. Hij gaf na de wedstrijd een tien op de schaal van tien wat zijn blijheid betreft. ,,Als je met 0-2 van het veld stapt in De Kuip, met Feyenoord dat een goede reeks achter de rug heeft, dan is dit een fantastische overwinning. Je bent afgelopen jaar gepromoveerd, ga je de Eredivisie in. Sommige jongens weten niet wat ze moeten verwachten. Alle complimenten naar iedereen toe. We willen resultaat halen en hebben daar in geloofd. Fantastisch!”

,,Wij speelden naar onze mogelijkheden”, zegt Hutten. ,,Dat hebben we vandaag goed uitgevoerd: op de counter voetballen met Stokkers en Novakovich ballen kunnen vasthouden en creëren. We zijn de verdiende winnaar. Dit is het mooiste moment van het seizoen. Dit is mijn eerste goal in de Eredivisie en dan ook nog eens in De Kuip. Dit zijn dingen die me wel bij blijven, ja.” Deze interviews zie je HIER terug.

Ook aan Feyenoord-zijde werden interviews afgenomen. Zo gaf Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst aan dat zijn spelersgroep op bijna alle mogelijke manieren werden afgetroefd. Ook grootmeester Robin van Persie erkende eerlijk: Fortuna was ‘gewoon’ beter dan Feyenoord en verdiende het te winnen.

Hier zegt Van Persie dat Fortuna terecht won van zijn Feyenoord:

Goed… het ‘officiële’ deel is achter de rug. Door naar wat er op de socials over Fortuna en de 1200 meegereisde supporters gezegd, geschreven en gepubliceerd is. Hieronder een extra lange, lekker makende serie tweets die je gezien moet hebben. Geniet!

 

Indrinken gebeurde gezamenlijk: Fortuna & Feyenoord door elkaar. Zoals het hoort:

 

Feyenoord heette ons op een fraaie manier welkom in De Kuip:

 

De sfeer zat er ook in het stadion behoorlijk goed in:

 

Sterker nog: we waren kennelijk een van de luidruchtigste uitvakken van de voorbije jaren:

 

Lars Hutten liet ons zó juichen:

 

De twee goals in combinatie met radiocommentaar van L1, ziet er zo uit:

 

Feest vieren deden we zo:

 

 

Per wagen, per bus, maar ook per trein kwamen reisden veel Fortunezen af naar Rotterdam. Op de terugweg was het ook daar dan ook één groot feest:

Geef een reactie