FIFA toernooi in Fortuna stadion smaakt naar meer!

DIGITALE  BELEVING IN HET FORTUNA STADION

De eerste editie van het FIFA toernooi, georganiseerd door GamePros, Fortuna Sittard en Fortuna SC bleek een geslaagde zet.

Niet eerder werd er in het Fortuna Stadion een toernooi gehoord met deelnemers als Barcelona, het Nederlands elftal, Manchester City, Racing Genk, Real Madrid, Argentinië en FC Groningen. In de vroege ochtend stonden er bijna 100 spelers gereed om in een onderlinge competitie uit te maken wie zich FIFA Koning van Sittard mag noemen. Bijna 100, want de lange en emotionele uitwedstrijd had blijkbaar zijn tol gevraagd, een 8tal deelnemers wierp de handdoek al voordat het toernooi begonnen was. Maar er waren ook doorzetters, tijdens de openingswoorden van Fortuna SC bleek na een vraag aan de zaal dat ongeveer een derde van de deelnemers de nacht ervoor nog in Utrecht een feestje bouwde. Met het aantal Fortunezen in de zaal zat het dus wel goed!

Tijdens de poulefase was er ook volop gelegenheid om de JZ Design zone te ontdekken. JZ Design, waarvan onze Kai Heerings mede eigenaar is, plaatste 6 game cases om ook buiten het toernooischema te kunnen gamen. Hun game cases zijn geliefd bij grote soortnamen als Max Verstappen en Lionel Messi, die graag een console mee op reis nemen. Het verhaal achter het ontstaan van JZ Design is ontzettend interessant, in de volgende editie van ons magazine lees je er alles over!

Naast Kai waren er meer Fortunezen present. Todd Cantwell, Job van de Walle en testspeler George Mells maakten hun opwachting en lieten zien dat ze absoluut kans hadden gemaakt in het toernooi zelf! Een van de hilarische hoogtepunten van de dag was de wedstrijd tussen Cantwell en Mells (gewonnen door Todd), met live commentaar van Heerings en Jiry Funke. Zodra Gamepros alle beelden heeft verwerkt komt deze online te staan, het is maar goed dat Kai en Jiry andere talenten hebben 😉

Na een spannende poulefase gingen er 64 deelnemers door naar het knock-out schema. Emoties waren er, traantjes werden weggepinkt na een verloren penalty serie, vuisten werden gebald na een schitterend doelpunt ver in blessuretijd. Een speciale vermelding hier voor een van de medewerkers van Fortuna zelf, commercieel manager Jiry Funke schopte het tot de laatste 16, zijn effectieve tactiek met Juve bleek te hoog gegrepen voor veel deelnemers. Uiteindelijk legde hij en zijn rode controller dopjes het af tegen een ontketend Real Madrid onder aanvoering van een zeer jonge speler.

Na een bloedstollende finalereeks eindige het toernooi uiteindelijk in de volgende top3:

1. Keyanu Schiffelers
2. Tom Van Geffen
3. Leeroy De Bruin

Keyanu ontving als winnaar een schitterende custom bike van Cheetah Bikes uit handen van Jules Kozak (GamePros) en Nick Verheijen (Fortuna Sittard). Nummer twee Tom werd blij gemaakt met een seizoenkaart voor 2018/2019, Leeroy nam als nummer drie een uniek shirt met de handtekeningen van de selectie van onze club in ontvangst. Gefeliciteerd mannen!

We danken nogmaals onze sponsoren; Cheetah Bikes, JZ Design, Slastik, Football Gear en Skybox24 via Ron Salvino. Fantastisch hoe ook onder bedrijven de animo groeit om samen nieuwe initiatieven te ontdekken!

Een speciaal woord van dank ook aan onze club en Fortuna Facilities, we hebben opnieuw aangetoond samen een mooi event op te kunnen zetten.

Overigens, het gerucht gaat dat Fortuna Sittard volgend jaar misschien zelf meespeelt in het toernooi. We kunnen niet wachten op FIFA2019!

Namens de organisatie, Fortuna Sc en Fortuna Sittard!