Fortuna – Achilles…..koud, matig en 0-0

Fortuna Sittard – Achilles ´29 0-0

Geel : SÜrmeli en Edwards (Achilles ´29)

Toeschouwers : 1499 (wie telt dit ??)

Opstellingen :

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, de Wit, Janssen, Kis, ter Borgh, Pappot (82e min. Vankan), Briels, Baur (65e min. Schroyen), van Maris, Conneh (85e min. de Groot)

Achilles ´29 : ter Wielen, Edwards, Sanders, Dingil, Wiafe (82e min. Worm), Hendriks, Verhoeven, van Steen, Thoone (46e min. Smits), SÜrmeli, van de Groes

Ik betrap me er zelf op dat ik nog steeds een glimlach niet kan onderdrukken als ik de parkeergarage inrijdt onder het Fortuna stadion. Met medewebmaster Niels afgesproken om samen weer het supportershome in orde te brengen, en dat is deze keer nog meer werk dan normaal. De tafels staan her en der verspreid en de stoelen mogen allemaal aan de kant….ach ja ons eerste elfatel heeft ook een ruimte nodig om te lunchen zo nu en dan. Na heel wat geschuif en gedraag staat dan alles weer aan de kant en kunnen de befaamde statafels gezet worden en mag het supportershome open om alle Fortunezen die iets komen drinken (en zich komen opwarmen) weer binnen te laten. Het valt op dat het deze avond redelijk gevuld is, maar daar zal de kou buiten zeker ook een rol in hebben  gespeeld.

Het loopt dan inmiddels weer tegen kwart voor acht als ik zelf besluit mijn plek op de Ricksen side te gaan opzoeken…..het is even zoeken naar een vrije plek maar uiteindelijk vind ik nog een laatste plekje :). Mijn medelotgenoten onthalen me op de gekende manier, vol (zelf)spot en met veel geklaag, al komt het gesprek al gauw op afgelopen zondag. Tot in eerste instantie grote schrik blijkt er een andere stadionspeaker te zijn die zich in de Kuip of wellicht bij een andere , nog grotere club in Europa waant, want zijn manier van aankondigingen werkt op de lachspieren. Mijn gedachten gaan terug naar die oude man met bril die in de jaren tachtig Wanda aankondigde, als Harrie de Glazenwasser weer langskwam ´Ow owwww…daar komt zeeeeee´. ( ). Zelf blijkt de beste man er schik in te hebben,want elke volgende aankondiging wordt nog luider geschreeuwd en langer getrokken met als toppunt de wissel van Conneh voor de Groot, die als ware het een megaster wordt aangekondigd. Hard gelach, schuddende hoofden en zelfs een foei foei weerklinkt van de tribune…….je kunt het ook echt overdrijven !

7425 Minuten is het geleden dat we van de Duitsers wonnen in hun circustent als de Belgische scheidsrechter Verboomen op zijn fluit blaast en de wedstrijd tegen Achilles ´29 op gang fluit . 90 Minuten later is de eerder genoemde glimlach er nog wel vanwege zondag, maar de wedstrijd was niet om aan te zien. Fortuna lijkt beter elke week tegen Roda te moeten spelen, want de inspiratie die men zondag had, die is vandaag ver te zoeken helaas. Dat resulteert dan ook in een warrig en zeer matige wedstrijd van beide kanten. Veel passes gaan mis, de lange bal wordt steeds maar gespeeld maar er wordt geen kopduel gewonnen en de weinige voorzetten die voor het doel van de bezoekers komen gaan net zo hard aan de andere kant voorbij het doel omdat we in de 16 helaas krachteloos en machteloos zijn. Tijdens de wedstrijd trek ik mijn deken wat strakker om me heen, bah wat is het toch een potje koud, en ook al blijft de voorspelde sneeuwval uit, nee genieten doe je vandaag niet. Keeper ter Wielen heeft het wellicht nog kouder gehad dan wij op de tribune, want een redding hoeft hij niet te verrichten. De ingevallen Joeri Schroyen komt uiteindelijk nog het dichtste bij met een knal, die een meter of 3 over en naast het doel verdwijnt.

De eerste aktie van betekenis is van van Maris, die via Pappot en Conneh in schoonheid strandt en van Fortuna zijde komt daar in het vervolg weinig tot niets bij. Zelfs de bijna steeds terugkerende fantastische reddingen van doelman Kaya zijn vandaag niet aan de orde, op eentje na dan. Roel Janssen scoort ook niet en dat mag al bijna opmerkelijk genoemd worden. Achilles bakt er ook weinig van en lijkt al snel tevreden te zijn met een puntje. Opgelucht halen we adem als het laatste fluitsignaal heeft geklonken en zoeken we nog even het warme supportershome op. Daar onderschrijft men nagenoeg unaniem mijn gevoel dat het vandaag bar en boos was (zowel het weer als de wedstrijd) en blijkt ook de cola die ik krijg aangeboden heel erg koud te zijn …nogmaals brrrrrr. De inschrijvingen voor de uitwedstrijden worden nog even geraadpleegd, maar zoals verwacht lopen die (nog) niet storm….. wie doe je immers een plezier met een uitwedstrijd naar Telstar op een maandagavond ??

Nee, vanavond was het niet veel helaas, vandaar dat ik het verslag ook maar beperkt hou.

Fortuna SC, Harald

Foto’s: Janko Knops