Fortuna – AZ (0-3) in de media

Een dodelijk effectief AZ heeft Fortuna Sittard op een regenachtige vrijdagavond met 0-3 verslagen. De zege was niet alleen geflatteerd; Fortuna deed zich bovendien tekort door überhaupt van de Alkmaarders te verliezen. Uiteindelijk tellen helaas alleen de drie punten en die gingen mee naar Noord-Holland. Een media-overzicht.

De samenvatting van Fortuna – AZ is HIER terug te zien. Vanaf minuut 6.35 begint de samenvatting. De NOS zet na iedere wedstrijd statistieken online en deze geven de verhoudingen behoorlijk aardig weer. Fortuna had meer balbezit, kreeg kansen, schoot vaak op doel, maar kreeg door een counterend AZ het deksel hard op de neus. Een tekst- en uitgebreid fotoverslag zie je HIER op de clubsite van Fortuna.

Wedstrijdstatistieken volgens NOS:

Het moge duidelijk zijn: gezien het spelbeeld Fortuna kreeg wel degelijk kansen een punt of meer naar zich toe te trekken. Hoofdtrainer René Eijer gaf zijn ploeg in een interview met de NOS na afloop dan ook een compliment. ,,We speelden agressief en zetten zoals altijd hoog druk. Dat ging de eerste tien minuten goed. Vervolgens leid je balverlies en twee passes later ligt de bal in het doel”, zag Eijer net als de ruim 7000 toeschouwers in het Fortuna stadion.

,,De tweede helft beginnen we goed en krijgt Lazaros Lamprou een grote kans op de gelijkmaker. Die had hij moeten maken en dat is dan de overtuiging die je mist. Op het moment dat je de 1-1 verwacht, scoren zij de 0-2. We zijn allemaal aan het aanvallen en dan vergeet je de rest verdediging”, vervolgt Eijer. Het hele interview kun je HIER terugzien.

AZ-trainer John van den Brom was in zijn nopjes nadat zijn ploeg de overwinning binnensleepte. ,,Ik vond het alle drie mooie goals. De eerste was een heel mooie aanval die eraan voorafging, maar de mooiste was van Guus (de 3-0, red.). De goal van Oussama viel op een heel lekker moment. Dat was net een fase waarin Fortuna veel kansen creëerde”, aldus Van den Brom, die trots is op de teamprestatie. ,,Ik heb een elftal gezien dat er alles aan gedaan heeft om de nul te houden. Het is een echte teamprestatie en als je dan wint, is dat een heel lekker gevoel.”

De tweet die alles samenvat:

Ondanks de zure nederlaag bleef het gros van het publiek opgewekt:

Sommige AZ-fans hebben blijkbaar nog nooit een (uit)wedstrijdje van Jong AZ in de Eerste Divisie gezien: