Fortuna bekert verder na ware Halloween wedstrijd: 2-3

Op donderdag avond maakte Fortuna Sittard in de bekerwedstrijd tegen NEC er een ware halloween avond  van. Het was een thriller, spannend, afschrikwekkend en veel gewonden. De eindstand was echter ok: 2-3 en Fortuna Sittard bekert verder!

De 1e helft was (weer) helaas niet voor Fortuna Sittard. Het was (weer) slap zonder enige overtuiging. Onvoorstelbaar eigenlijk. Het balverlies en de slordige passen zouden het ontzettend goed doen op halloween; Schrikbarend af en toe.

Het duurde tot in de 2e helft voordat Fortuna Sittard de glans van vorig jaar weer af en toe vond.  Met een fenomenaal doelpunt van Stokkers kwamen de geel-groenen op gelijke hoogte. Stokkers jaagde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising. Niet lang daarna knalde Lamprou na een mooie solo de bal snoeihard op de lat. De 2-3 viel dan vervolgens toch nadat  Diemers met een fraaie steekpass Hutten in stelling bracht. De alleskunner maakte de opgelegde kans vervolgens schitterend af.

Het slot van de wedstrijd was dan weer voor de Halloween fans. Omvallende spelers, gezichten op onweer, handen in de lucht en veel te veel spanning. Het hoort blijkbaar bij de huidige fase waarin Fortuna Sittard verkeerd.

Conclusies? Tactisch lijkt het nog steeds niet te kloppen. De veldbezetting leidt tot grote gaten die maar moeizaam zijn te belopen. Kramp als gevolg. De inzet is er bij velen nog wel, alhoewel de angst en spanning soms lijkt te overheersen. Beste spelers. simpel….Diemers en Lamprou ..oh ja…laten we vooral niet vergeten dat we ook gewoon gewonnen hebben en bij de laatste 16 van Nederland zitten. Nog 3 keer winnen dus en dan (weer) Europees…alhoewel… het kan sneller, de kortste weg naar Europa is immers nog altijd via een loting naar Roda uit.

We wensen Essers een snel herstel toe en de rest veel rust en vertrouwen. Zondag staat de volgende finale weer voor de deur..hopelijk wordt dat een ander feest..carnaval bijvoorbeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie