Fortuna bekert verder na ware Halloween wedstrijd: 2-3

Op donderdag avond maakte Fortuna Sittard in de bekerwedstrijd tegen NEC er een ware halloween avond  van. Het was een thriller, spannend, afschrikwekkend en veel gewonden. De eindstand was echter ok: 2-3 en Fortuna Sittard bekert verder!

De 1e helft was (weer) helaas niet voor Fortuna Sittard. Het was (weer) slap zonder enige overtuiging. Onvoorstelbaar eigenlijk. Het balverlies en de slordige passen zouden het ontzettend goed doen op halloween; Schrikbarend af en toe.

Het duurde tot in de 2e helft voordat Fortuna Sittard de glans van vorig jaar weer af en toe vond.  Met een fenomenaal doelpunt van Stokkers kwamen de geel-groenen op gelijke hoogte. Stokkers jaagde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising. Niet lang daarna knalde Lamprou na een mooie solo de bal snoeihard op de lat. De 2-3 viel dan vervolgens toch nadat  Diemers met een fraaie steekpass Hutten in stelling bracht. De alleskunner maakte de opgelegde kans vervolgens schitterend af.

Het slot van de wedstrijd was dan weer voor de Halloween fans. Omvallende spelers, gezichten op onweer, handen in de lucht en veel te veel spanning. Het hoort blijkbaar bij de huidige fase waarin Fortuna Sittard verkeerd.

Conclusies? Tactisch lijkt het nog steeds niet te kloppen. De veldbezetting leidt tot grote gaten die maar moeizaam zijn te belopen. Kramp als gevolg. De inzet is er bij velen nog wel, alhoewel de angst en spanning soms lijkt te overheersen. Beste spelers. simpel….Diemers en Lamprou ..oh ja…laten we vooral niet vergeten dat we ook gewoon gewonnen hebben en bij de laatste 16 van Nederland zitten. Nog 3 keer winnen dus en dan (weer) Europees…alhoewel… het kan sneller, de kortste weg naar Europa is immers nog altijd via een loting naar Roda uit.

We wensen Essers een snel herstel toe en de rest veel rust en vertrouwen. Zondag staat de volgende finale weer voor de deur..hopelijk wordt dat een ander feest..carnaval bijvoorbeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Fortuna bekert verder na ware Halloween wedstrijd: 2-3

 1. die viel me ook al op ja hahaha. Harrie Geelen zal zich nog wel eens bedenken om een busje te verhuren bij uitwedstrijden Fortuna.

  Over de wedstrijd: Ik kan me voorstellen dat de uitsupporters euforisch thuiskomen. Ik raad ze aan om vooral niet het live verslag te bekijken vanaf dat Essers uitvalt. Daar staat het schaamrood nog steeds van op mijn kaken. Ninaj was totaal de weg kwijt. En conditioneel was het dramatisch van meerdere spelers. Vervolgens eijer die doodleuk zegt op de training gaat het allemaal zo goed. Nou dan moet de trainersstaf toch echt eens achter de oren krabben.

  1. Meen je dat Paul? Het schaamrood op je kaken?

   Waar schaam je je voor? De manier waarop Fortuna zich op basis van spirit terugknokte in een moeilijke wedstrijd, ondanks het feit dat sommigen amper nog konden lopen?

   Schaam je je voor de weergaloze actie en steekbal waarmee Diemers Lars Hutten voor de keeper zette? Achter het standbeen langs aannemen en naar binnen draaien in één vloeiende beweging. En de bal die hij daarna geeft…

   Of schaam je je voor de goal van Stokkers? Aannemen met rechts en de bal ligt gelijk goed voor z’n linker: uithalen, kruising.

   Dat gebeurde dus allemaal ná de wissel van Essers. En dat zijn dus dingen die Eijer op de training allemaal ziet. En wij zien het in een wedstrijd, als we het maar willen zien. En ja, het is (nog) broos, verdedigend kwetsbaar. Lijkt me redelijk logisch als je als promovendus met een klein budget probeert een ploeg te bouwen. Maar als je (na het zien van dit soort acties) de woorden ‘dramatisch’ en ‘schaamrood op de kaken’ wil gebruiken, be my guest. Lijkt me alleen dat jij dan degene bent die ’toch echt eens achter z’n oren moet krabben’.

   Veel plezier met terugkijken 😉

   1. waar ik op doel is dat ninaj een kwartier lang als een zombie rondloopt omdat hij totaal niet doorhad welke wisselingen Fortuna na de wissel deed. Dit is een teken dat er in het veld totaal niet gecommuniceerd word en dat de trainer dingen doet die de speler niet snapt.
    Als je goed leest zeg ik ook ik snap dat als je daar was dat de euforie overheerst. Dat je twee mooie goalen ziet en strijd. Maar op tv werd Fortuna behoorlijk te kijk gezet door de verslaggevers. Daar kwam nog bij dat te veel spelers er conditioneel doorheen zakte ook hier werden termen op de tv gebruikt als amateuristisch en schandalig als je bekijkt dat her eredivisie tegen KK is. Als je verder kijkt zie je dat voor 90% van de tijd de pasing bar slecht is. Hier heb ik het over! Dat bedoel ik met schaamrood. Als je dat niet snapt leef vooral verder in je bubbel.

    Tuurlijk is het mooi dat we door zijn. Daar kunnen we blij mee zijn. Maar als je de wedstrijd zonder clubkleuren analyseert dan zijn het momenten die ons redden en niet meer dan dat.

    1. Ik heb nog eens goed gelezen. Er staat dat je de euforie snapt, niet waarvoor.

     En als je dat schaamrood nu had geroepen vóór de wissel van Essers, was ik het nog met je eens geweest ook. Na de wissel snapt Ninaj het niet (hoe is zijn Engels?), daar heb je gelijk in. Maar met het terughalen van Rodriguez kwam er wel gelijk voeetbal van achteruit en volgde de ene kans op de andere.

     Het verschil tussen onderkant ED en bovenkant KKD is te verwaarlozen. NEC heeft n.b. nog steeds een grote spelersbudget dan Fortuna. En ik vond Mario (die het anders nooit wat vindt) juist behoorlijk positief over Fortuna. Diemers, Stokkers, kregen complimenten. Fortuna kreeg complimenten omdat ze ‘goed spelen en vaak scoren’. Hij had zelfs goeie zin, maar dat zal wel door Helene komen denk ik zo.

     Waarom ik reageerde: ik vond gewoon dat het te negatief was. Dus wilde ik ff de andere kant belichten. Stel je eens voor dat het ook nog eens tactisch stabiel wordt? Waar gaan we dan voor spelen? Intussen is bijna elke wedstrijd van Fortuna een spektakel. De goals vliegen je om de oren. Dat zie ik liever dan Venlo, het enige dat daar om je oren vliegt zijn de rubberkorrels van het prachtige veld dat ze daar hebben 🙂

 2. Wat is er eigenlijj met Nova?? Ligt die er nog lang uit….
  En onze vriend Essers…al iets bekend…je zag zijn voet/enkel een verschrikkelijke klap/draai maken..

 3. We zijn door !!! En dat tegen een altijd moeilijke tegenstander NEK , veel ploegen laten daar punten liggen!
  Ik wordt wel een beetje moe van het negatieve gezwets van sommige gasten.
  Natuurlijk is het niet goed! Maar waar ging het gisteren om??? Om een ronde verder te komen, en dat is gelukt.
  LATEN WE AUB NIET VERGETEN WAAR WE VANDAAN KOMEN.
  En we hebben karakter getoond (wederom).
  We zijn 2x vanuit een achterstand teruggekomen.
  Ik persoonlijk vind het geweldig dat spelers als Stokkers en Hutten hun meerwaarde getoond hebben, we zullen een ieder keihard nodig hebben in de strijd om klassebehoud.
  Maar verdedigend lijkt het vaker nergens op, we krijgen de doelpunten veel te gemakkelijk tegen, iedere bal die in onze verdediging valt is gevaarlijk , nogmaals het moet gewoon beter!
  Ik mis de balans in ons elftal, maar de passie en de strijd was er wel….Maar nogmaals het moet gewoon beter.
  En de support is gewoon weer hartverwarmend, zo gaaf om te zien!!
  Laten we hopen dat het meevalt voor Clint Essers, beterschap.

  Op naar zondag tegen PEC, hopende op 3 punten.

  1. Daar sluit ik mij volledig bij aan Erwin!
   Bekerwedstrijden zijn altijd aparte wedstrijden. Inmiddels zijn er nog maar 9 Eredivisieclubs!!! over en liepen deze ronde vooral PSV en Emmen tegen een enorme zeperd aan. En Fortuna is er nog steeds bij. Knap!
   NEC uit is in de beker voor iedere Eredivieclub een lastige wedstrijd. Ik ben blij dat ze zich in de tweede helft voornamelijk op inzet langs NEC knokken, met twee prima doelpunten tot gevolg en nog een schot tegen de lat.
   En ja, verdedigend is het vaak dramatisch. Zal toch een gebrek aan kwaliteit zijn, want foutieve passes over tien/twintig meter zonder druk, daar is niet op te trainen. Dat moet je zien als voetballer.
   Hopelijk heeft de wedstrijd fysiek niet al teveel tol geeist, zondag weer een belangrijke wedstrijd op het programma.
   Oh ja, leuk voor Hutten en Stokkers. Ze laten zien erbij te horen en zulke doelpunten zullen zeker goed zijn voor hun eigen waarde / zelfvertrouwen.

 4. @Erwin….
  Idd…passie en strijd…..GEWELDIG gisteren!!
  Daar begint ut normaal mee , alleen toch weer vanaf ut begin niet…tot het moment dat we WEER achterkomen.
  Maar wat je zegt…in de beker telt maar 1 ding…en dat is een ronde verder!
  Heerlijke pot…voor de neutrale….

 5. een eindeloze discussie vrees ik.
  ondanks dat ik maar al te goed begrijp waar we vandaan komen, dat we ontzettend trost kunnen zijn op de huidige stand en het feit dat we door zijn in de beker, kan ik helaas niets anders constateren dat:
  – de eerste helft dramatisch was van onze kant, met heel veel balverlies en een sterker NEC dat vooral in de omschakeling VEEL sneller was.
  – ik nog steeds niet begrijp waarom Messaoudi niet altijd in de basis staat en maar 50/75% van de 90 min kan spelen?
  – we achterin veel te zwak zijn helaas. Hier moet echt wat bij in de winterstop want we krijgen onnodig veel goalen tegen.
  – ik de mening deel van bovenstaande dat bij de noodzakelijke wissel van Essers, Ninaj (en daar hebben de kijkers van kunnen meegenieten) wel 5 minuten heeft staan zwaaien wat nu de bedoeling was en dit echt niet kan bij een profclub…
  – de inzet enorm is, maar dat veel spelers zich onnodig te pletter (moeten) rennen, maar dit resulteert in het feit dat 6/7 spelers het einde van de wedstrijd conditioneel niet halen. Dit is volgens mij te trainen…
  – we nog een lange weg te gaan hebben, genoeg punten kunnen halen, maar er ook nog genoeg te verbeteren valt helaas…

 6. Ik vond El Messi de eerste paar wedstrijden een rots in de branding op ut middenveld. De laatste tijd vind ik hem zeeeer zeeeer zwak. Met zijn body verwacht ik toch net iets meer als bv eenvoudig van de bal te laten zetten…en ook zijn spel laat echt te wensen over.
  Ik vind ut wel altijd in de nabeschouwing raar overkomen als de zin “we zijn met een proces bezig” word uutgesproken.
  Ik denk dat we dat wel allemaal zijn…

Geef een antwoord