Fortuna beleeft eenvoudige avond tegen VVV: 4-1

Fortuna tegen VVV Venlo. De Limburgse media namen het woord “derby” zelfs in de mond. Sja, het is dezelfde media die af en toe over Fc Limburg wil schrijven. Lachwekkend. Mvv en die loempia-mexicano club met 20 miljoen schuld zijn derby’s, Venlo niet. Dat gezegd hebbende geniet de Venlose ploeg relatief veel sympathie in Sittard. Niettemin wordt VVV geacht 20% van de benodigde punten (6) te leveren aan de grote broer uit Sittard. Te beginnen in Zitterd.

Beide ploegen keken aanvankelijk de kat uit de boom en speelden de bal rustig rond. Kansen werden er niet gecreëerd, maar uit het eerste schot op goal was het meteen raak. Mark Diemers prikte de bal in de korte hoek binnen waarbij VVV-doelman Kirschbaum en de VVV-muur niet vrijuit gingen.

De 2-0 even later viel niemand aan te rekenen. Dit keer krulde Diemers de bal over de muur ruim buiten bereik van de keeper . VVV kon daar bar weinig tegenover zetten. Na rust geen ommekeer. Sterker nog, binnen vijf minuten was het weer raak. Amadou Ciss haalde vanaf een meter of twintig hard uit met de 3-0 als gevolg. Ook nu gaf VVV geen antwoord. Pas nadat de 4-0 van Diemers werd afgekeurd, totaal tot ieders verbazing, beet VVV een beetje van zich af. Toen Diemers even later vanaf elf meter alsnog zijn derde maakte was het duel definitief gespeeld.

Venlo deed wat het moest doen: 3 punten leveren aan de beste club van Limburg 🙂

foto’s met dank aan Leike!

Geef een reactie