Fortuna beslist wisselvallige wedstrijd op einde: 3-1

Het was lang niet altijd even goed, maar Fortuna heeft zondag drie razend belangrijke punten gepakt tegen De Graafschap: 3-1. Grote man aan Fortuna-zijde was basisdebutant Lazaros Lamprou.

Het elftal van trainer René Eijer kwam in de 38e minuut op voorsprong via Lazaros Lamprou. Fortuna had in de eerste helft verder weg kunnen lopen bij De Graafschap, maar Lisandro Semedo zag zijn strafschop worden gestopt door Hidde Jurjus. De van PSV gehuurde doelman is vaker succesvol bij penalty’s. De misser van Semedo werd voor Fortuna extra pijnlijk toen Youssef El Jebli kort na rust via een fraaie individuele actie gelijkmaakte. Fortuna hield toch drie punten over aan het duel, omdat Jurjus in de slotfase juist opzichtig in de fout ging. De keeper had de bal klem moeten pakken na een schot van Andre Vidigal. Hij liet de bal echter los, waarna Lamprou scoorde. Branislav Ninaj zorgde voor de 3-1 eindstand.