Fortuna – de Graafschap, pak die boeren !

De titel klinkt veelbelovend, maar dit schrijven is vele malen makkelijker dan het ook zo maar te doen natuurlijk. Na wederom een twee weken durende rustperiode, staat morgen de wedstrijd tegen de Superboeren uit Doetinchem op het programma. De wedstrijd zal ook in het teken staan van een eerbetoon aan de onlangs overleden Stijn van der Vliet, groot supporter van Fortuna Sittard.

De gasten reizen vol zelfvertrouwen naar het Zuiden af, daar ze de laatste drie wedstrijden winnend afsloten en dus hun serie willen verlengen. De laatste keer dat hen dat lukte was in mei 2013, u raadt het al, in Sittard tijdens het toenmalige playoffduel. Duels tussen onze groengele trots en de mannen van huidig trainer Jan Vreman zijn de laatste seizoenen talrijk. Afgelopen seizoen speelden ze maar liefst 4! duels onderling, twee in de competitie en twee, wederom, in de playoffs. Daar waar Fortuna in de competitie alle punten behaalde (2-0 thuis en 0-1 uit, met o.a een tweemaal scorende Khalouta), was de Graafschap in de playoffs veel sterker (in Doetinchem 3-1, in Sittard 1-4). Aan playoffs hoeven wij voorlopig niet te denken, de bezoekers kunnen dat wel degelijk met hun huidige 5e plek in de ranglijst.

Spits Dean Koolhof speelt zeker niet mee, volgend uit een operatie die hij onlangs heeft ondergaan en middenvelder Cavlan zit een schorsing uit naar aanleiding van zijn twee gele kaarten (en dus rood) in het laatste duel van de Superboeren tegen Sparta. De opstelling van de gasten is ons dan een raadsel maar een gokje wagen kan geen kwaad :

Hidde Jurjus, Jan Lammers, Robin Pröpper, Tom Menting , Jordan Garcia Calvete, Karim Tarfi, Santy Hulst, Soufian Echcharaf, Vlatko Lazic, Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij

​Dan ons eigen Fortuna Sittard, de gemoederen blijven onrustig ook al druppelen her en der berichten door naar buiten dat het financieel beter lijkt te gaan. Sportief daarentegen laat het veel te wensen over tot op heden, hoewel de redenen niet 1-2-3 op te lossen zijn natuurlijk. Testspeler (?) Sem de Wit gaf van de week acte de presence op de training, maar lijkt niet eerder speelgerechtigd te zijn dan januari, verdediger Timothy Dreesen lijkt niet terug te komen nadat hij zijn verbintenis liet ontbinden in Schotland. Van het eventuele overkomen van spits Chefrino Eind van EVV Echt is niets verder bekend momenteel.

Morgen dan, het duel tegen de Graafschap is , zoals elk duel, van grote importantie. Na de winst in Waalwijk tegen RKC hoopt het team wederom een zege te kunnen behalen. Dat dit een zeer lastige opgave gaat zijn, is wel duidelijk. Het slechte nieuws na de training van vandaag is dat zowel Sjoerd Linssen als Roel Janssen geblesseerd afhaakten.

De laatste speelt morgen zeker niet en zal dan wellicht door Sjoerd vervangen worden, afhankelijk de ernst van zijn blessure. De rest van het team zal waarschijnlijk ongewijzigd blijven ten opzichte van de wedstrijd in Waalwijk.

Aldus zullen we zeer waarschijnlijk het veld betreden met Ferhat Kaya, Fatih Turan, Ramon Voorn, Sjoerd Linssen (?), Kevis Kis, Tomas Overhof, Bob Vankan, Jordy ter Borgh, Jordi Briels, Seku Conneh en Jordi Baur. Vechtlust zal er moeten zijn, want dat de Graafschap in potentie beter is, dat laat de stand op de ranglijst wel zien. Het spitsenduo van Ewijk / Vermey scoorde daarnaast al 12 keer, Fortuna als team tot heden 9 keer.

Het duel, dat morgen begint om 20.00u, staat onder leiding van scheidsrechter Blank. Zijn assistenten zijn de heren Nanninga en Osinga. De 4e man, die het bord in de lucht mag houden, is dhr. Kampman.

Fortuna SC, Harald