Fortuna – Eindhoven: een ware thriller

De belangen voor deze wedstrijd waren groot. Eindhoven is bezig aan een sterk seizoen, Fortuna aan een dramatische reeks nederlagen.

Maar er was hoop in het Sittardse kamp: door het goede nieuws over het stadion is de energie weer terug, energie die ook door het team gevoeld werd en gebruikt werd. Eindhoven werd de eerste helft vastgezet op een dergelijk goede manier, dat de aanhang in het uitvak al na een 30 minuten “voetballen, voetballen” begon te scanderen.

De 1-0 viel al na enkele minuten. Onduidelijk of het nu echt Ramon Voorn was die de bal de goal inwerkte, of Gevaro met een mislukte corner (ahum, een prachtige corner πŸ˜‰ ), maar geen hond die dat kon interesseren. Waar Fortuna in vorige wedstrijden na een doelpunt (als dat al gemaakt werd) helemaal in elkaar zakte, bleven ze nu doorgaan. Amoah, N’koyi, Khalouta en Gevaro waren een plaag voor de blauw-witte verdediging en allen kregen dan ook prima kansen om de stand te vergroten. Vlak voor rust gebeurde dit dan ook, volkomen in lijn met het spelbeeld: Khalouta leek al zijn frustraties in het schot te hebben gestopt en ragde de bal langs de goalie: 2-0 en de vrieskou was niet meer te voelen.

De tweede helft kwam de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer pas echt op gang. Onduidelijk is wat de trainer van Ehv gezegd heeft, maar feit is dat zijn mannen opeens iets terug begonnen te doen. Bijna meteen na het eerste fluitsignaal was er al de 2-1 (ongelukkig over de lijn geholpen door Yoann de Boer) en werd Eindhoven dreigender en dreigender. Fortuna probeerde terug te slaan via de counter, maar verzaakte om meer dan prima kansen (oa. van Gevaro en N’koyi) af te maken.

Het drama dat velen zagen aankomen, werd opeens realiteit: het bordje met de 5 minuten extra speeltijd was nog maar net uit de lucht of Eindhoven maakte de 2-2. Toch was dit niet het slotstuk van deze wedstrijd: Fortuna raapte de moed bij elkaar, stroopte de mouwen op en liet zien de roep van de fans voor strijd en passie te beantwoorden: in de counter was het Gevaro, die een meer dan prima wedstrijd bekroonde met een doelpunt en de winnende. Een prachtig einde van een heerlijke pot voetbal en een terechte overwinning voor de groen-gelen.

deze jongen weet het al: there is magic in the air

meest succesvolle Prins die we tot nu toe op het voetbalveld hebben gehad πŸ˜‰

Bam ! 1-0

En bam, de 2-0, gewoon, omdat het kan.

Groen-gele goalen was het verzoek van de fans, Fortuna willigde het verzoek meteen in πŸ˜‰

Nieuwe huisregels: zingen doe je hard !

Hij keek eens goed, maar vreesde niet bij de 2-2, er zit meer in voor ons cluppie.