Fortuna – Emmen (3-1) in de media

Fortuna Sittard heeft zichzelf op een ouderwetse Eerste Divisie-vrijdagavond een zeer goede dienst bewezen door te winnen van degradatieconcurrent FC Emmen. Nog voor rust knikkerde Fortuna drie ballen in het net van de tegenstander, waardoor ‘we’ in de tweede helft niet meer volle bak hoefden te vlammen. Het gat op plek nummer zestien bedraagt door de broodnodige overwinning vier punten. Een media-overzicht.

Uitgebreide tekst- en fotoverslagen vind je HIER (1Limburg), HIER (clubsite Fortuna) en HIER (VI).

Fortuna – Emmen was vrijdagavond het enige duel en dat leverde dan ook volop belangstelling op van de NOS. De samenvatting van deze wedstrijd zie je HIER terug. Vanaf 5.43 minuten gaat de uitzending over Emmen-thuis.

Efficiëntie is het kernwoord dat de overwinning vanuit Fortuna-zijde samenvat. Calvin Mac-Intosh was in de tweede minuut al de gevierde man, ondanks dat de 1-0 niet op zijn naam komt te staan. Na een semi-scrimmage voor het doel van Emmen schoot hij de bal tegen Andrej Lukic van Emmen aan, waardoor doelman Kjell Scherpen kansloos was. ,,Deze goal was zeer belangrijk, omdat die zo snel in de wedstrijd viel. Zo hadden we direct een steuntje in de rug. Ik weet niet of de goal op mijn naam komt, maar dat maakt me niks uit”, zei Mac-Intosh na afloop voor de camera van NOS. Over de afgekeurde wereldgoal (4-0) van Mark Diemers zegt hij: ,,Jammer voor hem dat-ie niet geteld wordt, maar buitenspel is buitenspel. Tja, wat kun je dan doen?”

(Tekst gaat door onder de afbeelding, bron: NOS)

Via via kwam Mac-Intosh bij Fortuna terecht, mede door defensieve problemen in het Sittardse. ,,In Noorwegen werd mijn contract niet verlengd en toen heb ik een maandje voor mezelf getraind. Na twee proefdagen bij Fortuna waren ze tevreden en boden ze me een contract aan. Ik heb het hier nu naar mijn zin, zeker met deze overwinning. Dit is heel aangenaam. De druk was hoog, deze wedstrijd moesten we winnen, net als Emmen natuurlijk. We hebben nu laten zien dat we als team kunnen spelen, ook al speelden we niet onze beste wedstrijd. Het gaat spannend blijven tot het einde. Er komen nog veel belangrijke wedstrijden aan, maar dit is een mooi begin”, aldus de verdediger.

Ook Kevin Hofland verscheen voor de camera’s van de NOS. Hij zei: ,,Deze overwinning was heel belangrijk voor ons. Emmen was na de 1-0 beter, maar wij waren mega-effectief. Vooral de 3-0, zo vlak voor rust, maakte het verschil. Emmen speelde na rust heel opportuun, maar wij kregen binnen tien minuten drie grote kansen. Die moet je dan afmaken.” Over de buitenspelgoal van Diemers zegt Hofland: ,,Het is zo’n zonde. Het is een prachtige goal…”

HIER kun je de interviews met Hofland en Mac-Intosh terugzien.