Fortuna heeft kans om succesreeks door te trekken

Fortuna Sittard is met goede zin de winterstop in gegaan en is daar fit uitgekomen. Dat mag ook wel, want de uitwedstrijd as zondag naar Heerenveen belooft een zware wedstrijd te worden.

Tijdens de voorbereiding zette SC Heerenveen dramatische resultaten neer. Her en der viel zelfs het woord ‘degradatiekandidaat’, maar mede dankzij goede aankopen (Henk Veerman, Jan Paul van Hecke en Pawel Bochniewicz) en een uitstekende competitiestart (negen punten uit drie wedstrijden) maakte het chagrijn in Friesland plaats voor euforie.

Toch kijkt Heerenveen met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft. De laatste zege dateert alweer van 1 november, waardoor de Friezen op de ranglijst langzaam naar beneden glijden. De club wacht al zeven wedstrijden op een overwinning, hoewel Heerenveen in die reeks wel Vitesse en PSV op een gelijkspel hield. Met het aantrekken van Siem de Jong denkt Heerenveen tijdens de winterstop goede zaken te hebben gedaan op de transfermarkt. Op het middenveld zijn Joey Veerman en Rodney Kongolo natuurlijk zekerheden

Ook in Sittard begint de transfermolen langzaam maar zeker te draaien. Zo is aanvaller Leroy George op proef. De voormalig speler van oa FC Utrecht traint mee in Sittard en mag zich de komende tijd bewijzen. Ook Gregoire Amiot is teruggekeerd na zijn verhuurperiode. De laatste zal vermoedelijk tegen Heerenveen alweer bij de selectie zitten.

Tot slot staat Fortuna Sittard op het punt om rechtsback Mickaël Tirpan vast te leggen. De 27-jarige verdediger komt op huurbasis de rest van het seizoen over van het Turkse Kasimpasa. Tirpan maakte vorig seizoen de overstap van Lokeren naar Turkije. Bij Kasimpasa groeide hij al snel uit tot een vaste waarde en kwam hij ook in beeld bij de topclubs. De verdediger wil echter graag terug richting België, omdat zijn vrouw kampt met de ziekte MS.

Trainer Ultee heeft dus een fitte selectie (al is Mats Seuntjens geschorst zondag) met twee nieuwe gezichten. De vermoedelijke opstelling: Van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Hansson, Polter en Semedo.

Geef een reactie