Mickael Tirpan op huurbasis naar Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft de eerste winterse versterking binnen. Mickaël Tirpan wordt per direct toegevoegd aan de selectie van Sjors Ultee. De 27-jarige Belg, met Turkse roots, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Kasimpasa, uitkomend in de Süper Lig.

Tirpan, tot aan zijn transfer basiskandidaat bij Kasimpasa, is klaar voor zijn nieuwe avontuur. “Ik ben blij dat het rond is,” aldus de nieuwkomer, die gaat spelen met rugnummer 25. “Het Nederlandse voetbal, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit.”

De komst van Tirpan wordt door technisch manager Sjoerd Ars gezien als een buitenkansje: “Mickaël is gehaald om de strijd aan te gaan voor de rechtsbackpositie, al kan hij ook op het middenveld uit de voeten. Het is een speler met een enorme winnaarsmentaliteit. We halen met Mickaël een ervaren versterking in huis, die er meteen zal staan. Hij was tot aan zijn komst een vaste waarde in het elftal van Kasimpasa. Een prachtige kans voor Fortuna Sittard om een speler van dit kaliber toe te voegen aan de selectie.”

Tirpan speelde het grootste deel van zijn carrière in België. De veelzijdige Anderlechtenaar zette zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij het Belgische FCV Dender en speelde daarna onder meer voor Royal Excel Moeskroen, KAS Eupen en Lokeren. In de winter van 2020 maakte Tirpan de overstap naar Kasimpasa, waar hij een contract ondertekende tot medio 2022.

Geef een reactie