Stadion: Südstadion
Uitslag: 4-0
Toeschouwers: 412

Fortuna Sittard overklast door Fortuna Köln.

In een zonndig Südstadion te Keulen heeft Fortuna Sittard met 4-0 verloren. Gesteund door een 100 getrouwen werd een jeugdig Fortuna Sittard overklast door de gastheren. Op het wedstrijd formulier ontbraken de namen van Dreesen, Janssen, Vlug en de Boer. Na een moeizame beginfase wist Fortuna Sittard middels een afstands poging het eerst gevaarlijk te worden. Niet veel later werd Köln voor het eerst gevaarlijk en moest Kaya handelend optreden. Na een goed kwartier voetballen was een schot van Köln te machtig voor Kaya en kwamen de gastheren op voorsprong. Een minuut of tien later ging de bal op de stip toen een speler van Fortuna Köln onreglementair werd afgestopt binnen de 16. De goed ingeschoten pingel werd echter vakkundig gepakt door Kaya en de stand bleef bij 1-0. Fortuna Sittard wist over de flank een aantal keren gevaarlijk te worden, maar de eindpass kwam steeds net niet goed aan. In de laatste tien minuten voor rust liepen de gastheren van uit Keulen zelfs uit naar een 3-0 voorsprong.

De tweede helft was een stuk gezapiger dan de eerste helft. Fortuna Sittard kwam tot aan de zestien van de gastheren goed door maar de finesse in en rond de zestien ontbrak. Omdat ook de gastheren het wel goed vonden was de spanning in het duel zo goed als volledig weg.
Toch zou 3-0 niet de eindstand zijn. Vlak voor tijd werd het nog 4-0 voor Fortuna Köln dat daarmee aantoonde dat de Sittardenaren nog wat werk voor de boeg hebben.

Grafitti bij de ingang van het stadion.

Het Südstadion heeft nog oudewetse onverdekte staanplaatsen.

De enige overdekte tribune van het stadion.

Away end.

Away end.

Zwartkijkers.

Het was in ieder geval gezellig.

Het uitvak wordt bedankt.

Auteur: Niels van Renen

Een uitwedstrijd in het kader van de oefenreeks die Fortuna draait. Helaas was deze keer het voetbal geen succes. Fortuna Sittard miste een 6tal spelers vanwege blessures / al dan niet preventief aan de kant gehouden. Het resultaat was dat er veel verwacht werd van de spelers uit Jong Fortuna. Gedurende de wedstrijd werd echter duidelijk dat dit momenteel nog te veel gevraagd is van deze spelers. De eindstand was 4-0, het voetbal slecht.

Ach, er was in ieder geval zon en bier en genoeg om te lachen.

Foto’s: Janko Knops / pictureplease.nl