Fortuna on the Road

Fortuna Sittard start nieuwe MVO-activiteit: Fortuna on the Road

Fortuna Sittard timmert niet alleen sportief en financieel hard aan de weg, ook op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) maakt de club grote stappen. De Sittardse club breidt met ingang van het nieuwe seizoen haar MVO-activeiten verder uit met een maandelijks terugkerende activiteit: ‘Fortuna on the Road’. Denk daarbij aan het bezoeken van ziekenhuizen, maatschappelijke instellingen en scholen voor speciaal onderwijs.

De eerste activiteit vindt plaats voorafgaand en tijdens de thuiswedstrijd tegen Volendam op vrijdag 24 augustus. In samenwerking met de ‘Engele van Zitterd-Gelean’ krijgen de kinderen van de ouders die bij hen aangesloten zijn een interessant en spannend Fortuna-programma aangeboden. De dag wordt afgesloten met een gratis bezoek aan de wedstrijd.

Voorzitter Martin Masset over het initiatief: “Fortuna on the Road is een fantastisch initiatief, bedacht door trouwe vrijwilligers van de club, om de maatschappelijke betrokkenheid en daarmee de binding met de regio nog verder te verstevigen”. Daarnaast dragen de activiteiten bij aan de ontwikkeling van spelers. Spelers van zowel het eerste elftal, Jong Fortuna Sittard, als spelers van het U19-elftal worden namelijk nadrukkelijk betrokken bij ‘Fortuna on the Road. Zo dragen zij hun steentje bij aan het invullen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de club.

Technisch manager Charly Chudik legt uit: “Maatschappelijke betrokkenheid tonen, een voorbeeldrol hebben en als bekwaam ambassadeur Fortuna Sittard vertegenwoordigen is iets wat integraal deel uitmaakt van de persoonlijke ontwikkeling van zowel eerste elftal spelers als talentvolle Academy-spelers. Het verschil willen maken binnen en buiten het veld zijn de normen en waarden welke wij onze spelers willen meegeven. Met ‘Fortuna on the Road’ ontstaat er een onderscheidend initiatief dat een bijdrage levert aan onze ambities en waar wij dan ook met alle plezier onze medewerking aan verlenen. ”

Bron; Fortuna Sittard