Fortuna ook in Venlo aanvallend onmachtig: 0-0

Fortuna Sittard wist in aanvallend opzicht ook in Venlo het verschil niet te maken. Tegen het stugge VVV-Venlo bleek onze verdediging echter wel betrouwbaar, wat resulteerde in een 0-0 eindstand.

Het vuurwerk rondom deze wedstrijd kwam vanuit de supporters, die de spelers op gepaste manier uitzwaaiden en ondersteunden. Toen deze kruitdampen waren opgetrokken, was het tijd voor bier in het fanhome. Via auto- en buscombi verplaatste het gros van de Fortunezen zich vervolgens naar het met 525 fans uitverkochte uitvak. Eenmaal daar maakten zij kennis met het ‘gemoderniseerde’ uitvak. Lees: vissenkom. De beweeglijke plexiglazenwand zorgde voor slecht zicht op het veld. Bovendien bleef het geluid dat de uitfans produceerden, goeddeels hangen. Jammer: de dermate slechte omstandigheden van zo’n uitvak kan leiden tot verplaatsing van uitfans: van uitvak naar thuisvak. Overigens waren op de thuisvakken al genoeg Fortunezen te vinden.

Enfin. De wedstrijd was over het algemeen niet om aan te zien. VVV leek vooral niet te willen verliezen en speelde zeer defensief; Fortuna was in aanvallend opzicht niet bij machte een vuist te maken. De beginstand was dan ook de enige logische eindstand. Door de bizarre slotfase bij PEC Zwolle – Vitesse (4-3) springt de tegenstander van aanstaande vrijdag over ‘os Fortuna’ heen. We vinden onze club nu terug op plek 16, aan het eind van het seizoen goed voor nacompetitievoetbal. Laten we hopen dat Fortuna vrijdag aanvallend uit een ander vaatje weet te tappen. Dan is alles namelijk gewoon nog mogelijk. Aan ‘m!

Geef een reactie