Fortuna op reserve naar keurige bekerwinst: 3-0

Aan de kant van de thuisploeg besloot trainer Sjors Ultee liefst zes wijzigingen aan te brengen in zijn elftal. Collega Alfons Groenendijk haalde de bezem niet door zijn basisteam, maar gaf Erik Falkenburg wel de voorkeur boven Michiel Kramer. Het was direct duidelijk dat de nieuwe namen van Fortuna even moesten wennen aan een wedstrijd op het hoogste niveau. Na de gewenningsperiode wisten de geel-groenen uit Zitterd echter de andere Geel-Groenen uit de resident stad relatief eenvoudig met 3-0 te verslaan.

Daar waar het duel in de eerste helft nog gelijkmatig op ging, maakte Fortuna Sittard in de 2e helft het verschil. Beide trainers hadden besloten halverwege niet in te grijpen. Fortuna liet zich in de begingase meer gelden en Diemers schoot zijn ploeg bijna op voorsprong uit een vrije trap. ADO-doelman Luuk Koopmans wist die poging echter via de lat over zijn doel te tikken. Even later kon hij de bal alsnog uit het netje vissen. Na een overtreding van Elson Hooi op Felix Passlack schoot Diemers feilloos raak vanaf elf meter: 1-0.

ADO had amper afgetrapt of de tweede treffer van Fortuna was al gemaakt. Dit keer fungeerde Diemers als aangever voor Damascan, die fraai raak wist te knikken uit de hoekschop van zijn ploeggenoot. Ook bij het derde doelpunt van de thuisploeg speelde de middenvelder een belangrijke rol. Hij bezorgde de bal bij invaller Bassala Sambou, die op zijn beurt de kans bood aan Agim Zeka. Hij wist van dichtbij zijn eerste goal in dienst van de Limburgse club te maken en de wedstrijd in het slot te gooien.

Fortuna speelde vervolgens vanuit een zetel de wedstrijd uit. De 5000 fans konden hun lol niet op, dit tot frustratie van enkele Hagenezen die ordinair begonnen te duwen en te irriteren. Jammer Onder aan de streep een tamelijk eenvoudige overwinning die trainer Ultee goed zal doen. Zijn club is immers door tegen een eredivisionist, zijn ploeg scoorde weer 3 goals,┬á zijn ploeg kwam blessurevrij door deze wedstrijd en wat hem helemaal goed moet hebben gedaan is het feit dat de “net-niet selectie” spelers gretig zijn en op de deur kloppen van de selectie!

Aanstaande zondag komen Fortuna en ADO in actie in de Eredivisie. De ploeg van Ultee gaat dan op bezoek bij FC Utrecht, terwijl de Hagenaars voor eigen publiek tegen sc Heerenveen spelen. Vervolgens kunnen de pijlen van Fortuna opnieuw worden gericht op Den Haag. Zaterdag 9 november aanstaande spelen beide ploegen namelijk wederom tegen elkaar in Sittard…

oh ja…Of er voorkeuren zijn voor een tegenstander? ja hoor, doe maar een ploeg uit de parkstad :). Voor nu, geniet van deze dag en vanaf vrijdag focus op de competitie

Fortuna:┬áJug, ┼çinaj, Harries, Passlack, Essers, Diemers, ├ülex Carbonell (’77 Tekie), Smeets, Karjalainen; Zeka (’86 Donkor), Dama┼čcan (’73┬áSambou)
Gele kaarten: Harries, Damascan, Ninaj (Fortuna Sittard) Malone (ADO Den Haag)

Geef een reactie