Fortuna – PEC Zwolle (3-0) in de media

Fortuna Sittard boekte zondagmiddag een even sprankelende als belangrijke overwinning op PEC Zwolle. Zeker met het oog op de gewonnen wedstrijden door FC Groningen en NAC en het gelijkspel dat FC Emmen in Heerenveen behaalde, benutte Fortuna de thuiswedstrijd tegen Zwolle om de buffer met een nacompetitieplek te vergroten. Het feest op de tribunes was groot tijdens en na de wedstrijd, waarin Fortuna heer en meester was. Een media-overzicht.

Dat overzicht beginnen we uiteraard met de samenvatting van de wedstrijd zelf. Die vind je HIER. Vanaf 36.25 minuten staat NOS Studio Sport uitgebreid stil bij Fortuna – PEC Zwolle. En terugkijken wil je als Fortuna-fan zeker: ‘Een meer dan verdiende overwinning van Fortuna Sittard tegen een heel zwak PEC Zwolle vanmiddag’, sluit de commentator de samenvatting af.

De 2-0:

We blijven even bij de NOS, waar Mark Diemers voor de camera verschijnt. Met drie goals in één week (een penalty tegen NEC en twee pingels tegen PEC Zwolle) was hij gisteren de gevierde man. Ik speelde iets naar achteren, normaal gesproken op tien. Maar het ging vandaag hartstikke goed. We begonnen heel goed, schoten in de derde minuut al een bal erin. Dan zit je er gelijk lekker in Zij konden niet hun eigen spel spelen, de hele wedstrijd niet. Dit was een afgetekende overwinning”, aldus de matchwinner. ,,We hebben dertien punten en staan nu op de tiende plek. We zijn afgelopen week doorgegaan in de beker. We staan er eigenlijk hartstikke goed op. Dit geeft vertrouwen in de toekomst.” Het hele interview met Diemers is HIER terug te zien.

Ook trainer René Eijer werd bevraagd door de NOS-verslaggever ter plaatse. ,,Ik ben wat eerder van het feestje op het veld weg gegaan, ik heb wat moeite met de trap. Maar we hebben in de kleedkamer flink feest gevierd”, zegt hij. ,,Iedere week hameren we erop: compact spelen, agressief spel en vandaag was het voorbeeld zoals wij het willen hebben.” Over de eerste goal van Finn Stokkers zegt Eijer: ,,In de omschakeling krijgen we gewoon voorin veel één tegen één situaties, dus het devies was: zodra we die bal veroveren moeten we die zo snel mogelijk naar voren spelen. Na twee minuten werd Finn zo al ingespeeld en dan maakt hij het klasse af.”

Fortuna zet de twee pingels van Diemers naast elkaar:

PEC-trainer John van ’t Schip gaf aan het ‘helemaal’ eens te zijn met de verslaggever toen die zei dat Zwolle op alle fronten was afgetroefd. ,,Zij waren vanaf het begin veel scherper. Wij wilden blijven voetballen terwijl we weleens de lange bal moeten geven. We maakten in de eerste helft veel foute keuzes waardoor Fortuna ons onder druk bleef houden. We werden ook op vechtlust afgetroefd.”

Hier wordt de eclatante 3-0 zege van Fortuna besproken door VI:

De Telegraaf geeft Diemers deze week een 8:

Tekst- en fotoverslagen vind je overigens ook HIER op de site van Fortuna SC en HIER op de site van 1Limburg.

Geef een reactie