Ramon Voorn in goede doen: lekker stofzuigeren en 2x prikken.

Fortuna Sittard speelde op vrijdagavond 21 februari 2014 een thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente. Het 28 ste competitieduel was tevens het startschot voor de 4 de en laatste periode  van het seizoen 2013-2014. In het Offermans-Joosten stadion zagen plusminus 2.500 getrouwen Fortuna Sittard vol bravoure beginnen aan het treffen met de Tukkers.

Trainer Wil Boessen en zijn technische staf hadden gekozen voor een weinig verrassende basiself met de licht geblesseerde Yonathan Hendrickx gewoon in de basis.

Vlug – de Boer – Voorn

Khalouta – N’Koyi – Nepomuceno

Reserves: Voss, Zennaro, Briels, Gulpen, Amoah, Linssen, Turan

Aan de zijde van Jong Twente veel (nog) onbekende namen. Wel met oud-Fortunees Jurjan Mannes binnen de geledingen. De heer Gerritsen floot om 20.00 uur zijn fluitje, het begin van een spektakel?

Het begin van de wedstrijd mag gerust spectaculair genoemd worden. In de 3 de minuut van de wedstrijd hing het leer namelijk al in het netje. Het was Jong FC Twente middels de 21 jarige Thijs Bouma die een toegekende strafschop, na een handsbal van verdediger Roel Janssen, benutte: 0-1 en een tegenslag van jewelste. Een vroege achterstand voor de thuisploeg die na de winterstop 4 van haar 5 gespeelde wedstrijden de nul wist te houden.

Niet veel later echter de 1-1 reeds op het scorebord. In de 9 de minuut was het namelijk Patrick N’Koyi die na een afgeslagen corner en een kopbal van Timothy Dreesen met zijn koppie de bal tot doelpunt wist te promoveren. Hoppa Zitterd stijl. Het gejuich vanaf Noord net wat harder dan anders, het was namelijk aanvoerder Ramon Voorn die in aanloop naar het treffen de fans opriep extra te juichen voor het spitsenduo N’Koyi en Nepomuceno. Zijn oproep niet gericht aan dovemansoren.

Met de corners bleef Fortuna Sittard gevaarlijk. Met name Timothy Dreesen was na 25 minuten spelen dicht bij de 2-1 voor de thuisploeg. De Belg miste na een hoekschop van Nepomuceno met zijn linker echter een uitgelezen mogelijkheid zijn cluppie op voorsprong te zetten. In de 1 ste helft golfde het spel heen en weer met mogelijkheden aan beide zijden. De ruststand echter 1-1, ook na 1 minuut extra tijd.

Rust.

Een gewijzigd Fortuna Sittard begon aan de 2 de helft van de wedstrijd. Verdediger Timothy Dreesen bleef in de kleedkamer achter, middenvelder Franco Zennaro zijn vervanger. Wederom een blessure van onze lange Belgische trots in het hart van de verdediging. Hoe het zijn moge, deze wedstrijd moest gewonnen worden om uitzicht te behouden op de lucratieve play-offs. Het ‘Forza Sittard’ als extra steuntje in de rug van onze jongens. Scheidsrechter Gerritsen weigerde in het begin van de 2 de helft echter mee te werken aan een vroegtijdige carnavalsfeestje in Limburg. Aziz Khalouta werd neergelegd binnen de 16 meter, het fluitje bleef echter uit.

In de 63 ste minuut dan toch de terechte voorsprong voor de thuisploeg. Een schot van de in vorm zijnde Aziz Khalouta als inleiding van deze treffer, Zijn schot spatte echter uiteen op de paal. Fortuna Sittard Jeffrey Vlug was er als de kippen bij om de 2-1 in de klots en met zijn ‘pielemuis’ binnen te tikken. Bam, 2-1 en het feestje in het Offermans-Joosten stadion.

Direct na de voorsprong de reeds geplande 2 de wissel aan Fortuna zijde: de onopvallend spelende Gevaro Nepomuceno eruit, Jordie Briels erin. De uit Weert afkomstige Limburger had niet veel tijd nodig om zich in de wedstrijd te spelen. Zijn eerste balcontact een ouderwetse volley richting het doel van Jong FC Twente doelman Bednarek en bijna de vroegtijdige beslissing in de wedstrijd.

In het laatste half uur van de wedstrijd ontpopte zich een aantrekkelijke wedstrijd. Jong FC Twente bleek namelijk te weinig inhoud te hebben om de thuisploeg daadwerkelijk in gevaar te brengen. De thuisploeg denderde over de jongelingen heen. Met nog een kwartier te spelen besliste onze aanvoerder Ramon Voorn de wedstrijd door te zorgen voor de 3-1 en de 4-1. Lekker voor het doelsaldo en het zelfvertrouwen. Sterker nog, wij staan bovenaan in de 4 de periode :).

Volgende week speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd, dan is koploper Dordrecht onze tegenstander. Een lastige opgave, echter ook in deze wedstrijd zijn er 3 punten te winnen in de strijd voor het behalen van de play-offs. Resteert mij niks anders jullie allen een prettig weekend te wensen.

Voor de statistieken van onze Top 100 allertijden klikt u hier . Foto’s bij dit verslag met dank aan twitter @fortunasittard

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen.