Fortuna Sittard hunkert naar (ruime) overwinning

Aanvoerder Ramon Voorn roept fans op Patrick N’Koyi en Gevaro Nepomuceno extra te steunen

Jong FC Twente mag haar borst nat maken. De Jupiler League debutant speelt vrijdagavond om 20.00 uur in Sittard een competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. De thuisploeg verkeerd in goede doen en behaalde na de winterstop 10 punten uit 5 wedstrijden. Het doelsaldo veelzeggend: 8 gescoord, 2 tegen. Met name de verdediging van de Limburgse BVO staat als een huis. Van de 5 wedstrijden in 2014 werd maar liefst 4x de nul gehouden.

Geen wonder dan ook dat trainer Wil Boessen opteert om in dezelfde basisopstelling te starten.

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – De Boer – Voorn

Khalouta – N’Koyi – Nepomuceno

Enig vraagteken in deze basiself is de basisplaats van de Belg Yonathan Hendrickx die met een lichte blessure kampt. Op de wedstrijddag zelf zal bekeken worden of Hendrickx dan wel Jordie Briels zal aanvangen.

De 28 ste wedstrijd deze competitie betekent het begin van de 4 de en de laatste periode van het seizoen 2013-2014. Fortuna Sittard pretendeert de kwaliteit in huis te hebben om de play-offs te bereiken. Iets wat weinigen in Limburg zullen tegenspreken, maar de inhaalrace na de winterstop leidt nog steeds niet tot een positie bij de eerste 9. Onze club staat namelijk met 36 punten op een 13 de stek en tegen Jong FC Twente zal er dus gewonnen moeten worden. Sterker nog de Jong Tukkers zullen hopelijk 90 minuten lang zoek gespeeld worden om ons een vliegende start deze 4 de periode te bezorgen. Het gat naar de nummer 9 (Graafschap) bedraagt 3+ punten. De + in deze het betere doelsaldo van de Superboeren.

Foto: aanvoerder Ramon Voorn

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Jong FC Twente kent nog geen statistieken. In de Grolsch Veste werd het eerder dit seizoen 3-2 mede door doelpunten van Amoah en Khalouta. Reden te meer op er vrijdagavond volop te knallen. Payback time zullen we maar zeggen.

Over onze tegenstander kunnen we kort zijn. Een vast samenstelling kennen de Jong Tukkers niet. Het blijft dan ook altijd lang spannend wie zal spelen. Onze tegenstander behaalde na de winterstop nog geen enkele overwinning, De ploeg van trainer Jan Zoutman deze vrijdagavond dan ook de underdog.

ScheidsechteGerritsen is de leidsman en met de steun van de 12 de man zien we met zijn allen hopelijk een mooi vervolg op de 5-0 thuisoverwinning tegen Telstar. It’s showtime!

Ps: In aanloop naar het treffen met Jong FC Twente roept aanvoerder Ramon Voorn op om vrijdagavond speciaal de spelers Patrick N’Koyi en Gevaro Nepomuceno te steunen. Beide spelers trainen hard, maar raken na de transferperikelen met Petrolul amper een pepernoot meer. In de strijd om de play-offs hebben we beide mannen hard nodig: dus come on Patrick en Gevaro….laat iedereen, inclusief ondergetekende, maar eens een poeppie ruiken.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen