Fortuna Sittard mist absolute wil om te winnen: 1-3

Zian Flemming gaf Fortuna Sittard hoop door na een goede pass van Tekie de thuisclub binnen de minuut op voorsprong te schieten. Feyenoord moest daarna ook nog eens met tien man verder tegen Fortuna Sittard. DeRotyterdammers waren klaar voor de slacht, maar Seuntjes en Polter vergaten de kill.  Feyenoord kwam in de 34e minuut op gelijke hoogte door een treffer van Senesi, die de bal vanaf 20 meter onhoudbaar voor Yannick van Osch perfect in de kruising schoot. In de laatste minuut van de eerste helft gaf de scheids en de VAR de volgende topclub weer een kadotje. 1-2.

In de tweede helft ging Fortuna Sittard op jacht naar de gelijkmaker. Dat leverde weer een aantal goede kansen op, maar geen doelpunten. Feyenoord bleef met 10 man redelijk eenvoudig overeind. En net als de eerste helft werd ook de tweede helft afgesloten met een penalty voor Feyenoord.

Ook Ultee krijgt deze selectie dus nog niet aan het voetballen. Het oogt met vlagen soms best aardig, maar het is vaak te doorzichtig, met te veel fouten en te weinig vertrouwen. Een echte leider op het veld ontbreekt, net als de 12e man naast het veld. 2020 dreigt zo de boeken in te gaan als het jaar waarin er 1 keer werd gewonnen. Time for a change..