Fortuna Sittard op de transfermarkt: Het overzicht

Afgelopen dinsdag om 00:00 sloot de winterse transferperiode. Ook Fortuna Sittard bleef niet stil en trok een vijftal nieuwe spelers aan, waar aan de andere kant vijf spelers de club verlieten. Welke nieuwe spelers hebben we binnengehaald en waar komen ze vandaan?

Mickaël Tirpan
De eerste versterking was Mickaël Tirpan. De Belgisch-Turkse verdediger komt op huurbasis over van het Turkse Kasimpasa. Sinds zijn komst speelde Tirpan vijf van de zes wedstrijden. Achterin maakt hij een goede indruk en brengt hij veel rust met zich mee. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij de eerste keuze werd van Sjors Ultee in plaats van Lazaros Rota.

De vleugelverdediger wilde om persoonlijke dichter bij huis gaan spelen. Zijn vrouw lijdt aan de ziekte MS. Met zijn brede inzetbaarheid en ervaring in de top van de Turkse voetbalcompetitie is hij dan ook een waardevolle toevoeging aan het team van Fortuna Sittard.

Thibaud Verlinden
Thibaud Verlinden is de tweede winterse versterking aan Sittardse zijde. De Belgische buitenspeler werd per direct overgenomen van Stoke City en tekende een contract tot media 2022 met een optie tot nog een seizoen. Verlinden is een voormalig jeugdinternational van België en komt uit de jeugdopleiding van Standard Liège. Met slechts één invalbeurt (9 minuten, vs. Ajax) hebben we nog niet veel gezien van zijn kunnen.

Voor zijn overstap naar Fortuna Sittard heeft Verlinden twee keer met een langdurige blessure te maken gehad, maar hij hoopt zich nu te kunnen bewijzen in de Eredivisie. Volgens Sjoerd Ars is de West-Vlaming het type buitenspeler die goed past in de Nederlandse competitie. Hij is snel, technisch vaardig en sterk in de 1-op-1.

Leroy George
Leroy George is geen onbekende van de Nederlandse velden. In het verleden speelde hij al voor FC Utrecht en NEC. Na zijn avontuur dat hem langs Qarabag, Göztepe, Adana Demirspor, Melbourne en FC Baniyas leidde, strijkt de linksbuiten nu neer bij Fortuna Sittard waar hij een contract heeft getekend voor het restant van het seizoen. Tijdens zijn stageperiode bij Fortuna Sittard heeft hij zich voldoende laten zien om een contract te mogen tekenen bij onze geel-groene trots.

Met slechts één invalbeurt hebben we ook van George nog niet veel mogen zien. In de wedstrijd tegen RKC is hij vijf minuten voor tijd in de ploeg gekomen, waar hij een ongelukkige invalbeurt had.

Dario van den Buijs
Met Dario van den Buijs lijkt Fortuna Sittard de gewenste verdedigende versterking binnen te hebben. Waar Van den Buijs eerst nog een aanbod van Fortuna Sittard in de zomer afsloeg, wordt hij nu voor vijf maanden gehuurd van Beerschot. Bovendien heeft de club een optie tot koop bedongen.

Ook Van den Buijs is niet vreemd op de Nederlandse. Eerder kwam hij al drie seizoenen uit voor Heracles en speelde hij twee seizoenen voor FC Eindhoven. Van den Buijs zou de concurrentie met Angha en Janssen aan moeten gaan, zeker nu Ninaj en Jach de club hebben verlaten. Met slechts twee invalbeurten hebben we ook van Van den Buijs nog niet veel mogen genieten, maar wie weet verandert dit nog in de toekomst.

Dimitrios Emmanouilidis
De vijfde en tevens laatste versterking is Dimitrios Emmanouilidis. De Griek komt op huurbasis over van Panathinaikos, waar hij wordt beschouwd als één van de grootste talenten. Op de slotdag van de deadline transferday tekent de aanvaller een contract tot het einde van het seizoen. Fortuna Sittard weet zelfs een optie tot koop te bedingen, naar verluid voor zo’n €500.000. De aanvaller kan op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten en is volgens Sjoerd Ars een buitenkans.

De Griekse aanvaller werd eerder verhuurd aan Panionios om meer speelminuten te maken. Dimitrios zat tegen Heracles nog niet bij de selectie en we hebben hem daarom nog niet in actie kunnen zien.

Tirpan heeft al laten zien dat hij een goede versterking is, maar van de rest moeten we het nog even afwachten. Hoe dan ook zal Fortuna Sittard het met deze versterkingen moeten afmaken. Of dit voldoende is zullen we pas kunnen concluderen op het einde van dit seizoen, maar het ziet er momenteel rooskleurig uit met wellicht meer in het verschiet dan we aan het begin van dit seizoen hadden kunnen dromen.

Geef een reactie