Fortuna pakt belangrijke punten tegen Excelsior: 4-1

Dit voetbalweekend begon eigenlijk al vrijdag. Veel ophef in Sittard Noord dat niet alleen de Burgemeester van Sittard, maar ook de aandacht van de landelijke pers trok. Allemaal leuk en aardig, maar de echte strijd die Fortuna Sittard moest voeren was op zondagochtend 12.15, plaats: een drassige arena.!

Excelsior won vorige week in de slotminuut van stadsgenoot Feyenoord (2-1), terwijl Fortuna een stevige tik kreeg in Eindhoven en met 5-0 terug naar huis werd gestuurd. Het vertrouwen lag dus bij de Rotterdammers.

De wedstrijd begon voor Fortuna Sittard erg voorzichtig. Excelsior zocht veelvuldig de flanken op  en de Kralingers kregen enkele kansen, maar wisten die niet te benutten. Fortuna kon dat wel. De eerste échte schietkans voor de Sittardenaren vloog er meteen heel mooi in. Lazaros Lamprou speelde zich vrij na een soepele aanval van Fortuna en vanaf de linkerkant van het strafschopgebied krulde hij de bal op fenomenale wijze in de lange hoek. 1-0!

Na geschutter in de verdediging van Excelsior, kreeg Fortuna weer een goede kans. Opnieuw kon Lamprou profiteren. Hij kapte, nadat hij de bal van Thomas Oude Kotte had ontvangen, een aantal verdedigers uit en schoot de 2-0 binnen. Dat leek een veilige marge, maar dat was schone schijn. De gehele wedstrijd golfde het spel op en neer., maar er viel voor rust geen goal meer en de stand bij rust: 2-0.

Direct na rust begon Fortuna Sittard fel en strandde een poging van Mark Diemers op het been van de Excelsior-doelman. Koselev redde op zijn beurt Fortuna, maar werd in de 55ste minuut geklopt door een intikker van Ali Messaoud. Bijna werd het via Jeffrey Fortes ook 2-2. Diemers zorgde in de 64ste minuut voor opluchting voor de dikke 8000 fans in Sittard Na een goede aanval op rechts via Semedo rondde hij de rebound keihard binnen 3-1. Dat leek de beslissing.

Excelsior wisselde nog twee keer en speelde alles of niets. Koselev was het hier echter niet mee eens en hield zijn doel verder schoon. Novakovich tekende nog voor het slotakkoord en zette in de 90 minuut met een lekker schot de 4-1 eindstand op het scorebord.

Door de zege vergroot Fortuna de marge ten opzichte van Excelsior naar vier punten en staan de Sittardenaren voorlopig negende.  De fanatieke aanhang van Fortuna hief het clublied nog maar eens aan, kort na het allerlaatste fluitsignaal in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Al met al waren de geel-groenen niet eens zo gek veel beter geweest dan de Rotterdamse club, maar op het scorebord stond toch een tamelijk duidelijke overwinning: 4-1!!. En dat wilde de Limburgse stad weten.

Terwijl de regendruppels uit de hemel naar beneden kletterde, vierde het stadion uitbundig feest. Middelpunt van de festiviteiten: Lazaros Lamprou.