Fortuna Sittard Sjittert! : 3-2

De opmars van VVV-Venlo is gestuit. De ploeg in vorm in 2021 – geen club pakte meer punten (13) – had zaterdag geen antwoord op het spel van streekgenoot Fortuna Sittard: 3-2. De wedstrijd werd al na dertig seconden stilgelegd vanwege vuurwerkresten die op het veld terechtgekomen waren. Daarna zorgde Fortuna voor het meeste gevaar. Zian Flemming kopte Fortuna nog voor rust op 1-0 en Mats Seuntjens verdubbelde na een uur vanaf de stip de marge. Fortuna gaf de zege niet meer weg. Ben Rienstra gooide de wedstrijd op slot met 3-1. Voor de statistieken mocht VVV nog iets terug doen: 3-2

Fortuna Sittard heeft de Limburgse derby tegen VVV-Venlo op basis van tactiek en dus inzet gewonnen (3-2). De ploeg van Sjors Ultee stijgt door de zege naar de elfde plaats in de eredivisie. Fortuna nam na 33 minuten de leiding door een uitstekende kopbal van Zian Flemming. De middenvelder torende uit een corner boven de verdediging van VVV uit en maakte zijn zevende van het seizoen.

In de tweede helft kreeg Fortuna een penalty na een oliedomme overtreding. Mats Seuntjes nam de penalty met vertrouwen en maakte de 2-0. De wedstrijd leek daarmee wel over, maar Georgios Giakoumakis deed zes minuten later uit het geheel niets wat terug. Uit een scherpe vrije trap was hij alert en tikte van dichtbij zijn 21ste goal van dit seizoen binnen. Ben Rienstra maakte in de eerste minuut van de extra tijd echter de 3-1. Daarmee was het over en uit. Door de zege stijgt Fortuna naar de elfde plaats in de eredivisie. Sinds de officiële aanstelling van Ultee op 2 december 2020 verzamelde Fortuna Sittard (22) de meeste punten van alle clubs in de eredivisie. Ajax, PSV en AZ staan allen op 20 punten.