Fortuna Sittard: tussen hoop en vrees

Fortuna gelooft in een wonder

Fortuna Sittard staat voor de schier onmogelijke taak om een 1-4 achterstand om te buigen. In Doetichem zal onze geel-groene brigade van trainer Wil Boessen dan wel tot een monsterscore moeten komen. Onmogelijk? In de Nederlandse voetbalwereld is niks onmogelijk getuige ook recentelijk de bekerfinale tussen Ajax  en FC Zwolle (uitslag 1-5).

Moeilijk wordt het wel, want naast een topdag waar alles mee moet zitten zal Fortuna Sittard ook enig geluk moeten afdwingen. Onze oefenmeester heeft deze week uitvoerig gesproken over de wanprestatie jongstleden maandag waar 5.000 supporters zich volgend seizoen wel twee maal zullen bedenken zich een seizoenskaart aan te schaffen. Er volgen dan ook niet geheel onverwacht enkele wijzigingen in het basiselftal. Spelers die met hun koppie al in Spanje op het strand liggen blijven thuis of beginnen op de bank. Opstelling: onbekend.

Can we fix it? Yes we can!

Vrijdagavond begingt de Graafdchap= Fortuna Sittard om 18.45 uur. Fortuna SC zal een live internetradio verslag brengen van ‘het wonder van Doetinchem’. It’s showtime en ons ploeggie heeft alles te winnen: eer, trots en wellicht (met enig fortuin aan onze zijde) een plek in de halve finales van de play-offs.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen

—–

Bij Fortuna Sittard is de hoop levendig aanwezig dat de club zich alsnog kan plaatsen voor de volgende ronde van de play-offs. Fortuna verloor de heenwedstrijd in Sittard met 1-4, toch is coach Wil Boessen erg gemotiveerd voor de return. “Tuurlijk moet je erin geloven”, zegt Boessen. “Als je er niet in gelooft moet je thuisblijven. Zwolle heeft van Ajax gewonnen met 5-1, Real Madrid wint van Munchen met 4-0. Ik zou niet weten waarom we geen goals kunnen maken bij De Graafschap.”

De afscheidnemende trainer laat in het midden hoe hij gaat spelen in Doetinchem. “Je moet niet alles op de aanval zetten. We gaan het op onze manier doen. Hoe ga ik niet verklappen. Iedereen die geselecteerd is, gaat er vol voor.” Mogelijk wijzigt Boessen zijn ploeg op enkele plaatsen. Yoann de Boer was donderdag niet aanwezig bij de training.

Bron: L1