PSV maakt in slotminuut einde aan ongeslagen status Fortuna Sittard: 1-2

Fortuna Sittard bleef uiteindelijk met een goed gevoel, maar wel “nul punten in de pocket” achter. De regerend landskampioen zegevierde dankzij een doelpunt van Dante Rigo in de laatste minuut met 1-2. Hiermee maakte de Eindhovenaren onder leiding van Mark van Bommel een einde een lange reeks ongeslagen wedstrijden (15 stuks!)

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud of Fortuna kreeg al een dot van een kans op de openingstreffer. Gavin Vlijter brak door de Eindhovense defensie en stond oog in oog met Jeroen Zoet, maar de aanvaller wist de bal niet langs de doelman te spelen. PSV had het ogenschijnlijk moeilijk met het felle spel van Fortuna, dat voor het eerst sinds 2002 weer een Eredivisie-wedstrijd in een vol huis voor eigen publiek speelde. Pas na een half uur kregen de bezoekers een goede kans, maar een kopbal van Denzel Dumfries werd gekeerd.  Drie minuten later was het echter alsnog raak voor PSV, met dank aan een rush van Angeliño aan de linkerkant. De van Manchester City overgenomen linksback gaf vanaf de achterlijn voor op Lozano, die de bal achter zijn standbeen en via een hand van doelman Alexei Koselev in het doel werkte.

PSV kreeg direct na rust een goede mogelijkheid om de marge te vergroten. Steven Bergwijn schoot echter op de vuisten van Koselev, die aan het einde van de eerste helft ook al goed ingreep na een poging van Gastón Pereiro. Waar PSV verzuimde de score te vergroten, tekende Fortuna een kwartier na rust de gelijkmaker aan na slecht uitverdedigen. Novakovich kreeg de bal in zijn voeten, passeerde Nick Viergever en schoot de bal buiten het bereik van Zoet binnen. Een heerlijke goal en het stadion ontplofte!

Door de gelijkmaker moest PSV weer jagen op een doelpunt, maar veel grote kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Luuk de Jong kreeg twintig minuten voor tijd wel een goede mogelijkheid, maar de spits schoot voor een leeg doel naast. Even later kreeg ook Bergwijn een afstandsschot niet tussen de palen. Fortuna Sittard leek dus haar ongeslagen status (de beste reeks uit het bestaan van Fortuna Sittard) te handhaven, maar Rigo bracht daar in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog verandering in. De Belgische middenvelder kreeg de bal door matig uitverdedigen voor zijn voeten en zorgde er met een hard schot voor dat PSV puntenverlies bespaard bleef.

De fans in Sittard bleven achter met een mix van trots, hoop en een flinke dosis teleurstelling. Ces’t la vie.