Fortuna Sittard – Volendam…..tja

Normaal willen we een leuke titel bij een stukje zetten, maar of het ligt aan het gebrek aan inspiratie of ik weet het echt niet meer, in elk geval ik kom niet verder dan …tja

Vrijdag 3 oktober spelen we thuis tegen de palingboeren uit Volendam. Daar waar Volendam meedoet om de koppositie, vechten wij een robbertje met o.a. RKC om de rode lantaarn. Dramatisch voetbal, zo goed als geen kansen die we afdwingen, spelers met afnemend vertrouwen en zonder geloof, spelers met schromelijke tekortkomingen dit seizoen en om nog maar te zwijgen over het scoren van doelpunten, dat is Fortuna van dit moment. Het klinkt hard, maar is wel een realisitsche omschrijving van onze groengele trots.

Zouden we onze topper in het doel niet hebben gehad, dan stonden we in mijn ogen stijf onderaan. Dan maar hoop hebben dat Ferhat Kaya vrijdagavond de nul kan vasthouden al zal dat een zeer moeilijk klus worden. De laatste 270 minuten competitievoetbal leverden 7 tegendoelpunten op en geen enkele doelpunt voor onszelf. Daar waar we de laatste weken hopen dat de gifbeker leeg is, daar worden we nog elke keer weer verrast met een wedstrijd die het aankijken niet waard is. Van de ene kant konden we wellicht blij zijn dat we bij jong Twente op een ´kilometer of 2´ van het veld stonden. Als het al veraf zo dramatisch was, stel je voor, je had dit van dichtbij mogen aanschouwen.

Hoe gaan we het vrijdag aanpakken, ik heb werkelijk geen idee. Maar dat er iets moet gebeuren dat mag wel duidelijk zin, sommige spelers op de bank of zelfs op de tribune kun je dit niet langer aandoen en die zullen toch eens een eerlijke kans moeten krijgen om zich te bewijzen. Daar ik niemand tekort wil doen, noem ik maar even geen namen. Wie er vrijdag de wei in mogen, het is een vraag, waarbij ik aanneem dat Kaya, Janssen, Voorn en Pappot (mits weer fit) zeker zijn van een basisplaats. Blijven er nog 7 plekken over voor de basis. Wellicht morgen meer info na de training.

Dan het andere oranje, Volendam, uit het dorp van de palingen, Jan Smit en de 3 J´s bv. Vorig jaar nog op de laatste speeldag voorbijgestreefd door Fortuna om een nacompetieplaats, nu echter veel hoger terug te vinden op de ranglijst.

Beelden via Ger Putters van afgelopen seizoen

Waar vorig jaar de wedstrijd eindigde in een 2-3 winst voor Volendam (na rood voor de Boer en 2* geel voor Kis), daar zou je bijna tekenen voor eenzelfde uitslag vrijdag. Echter hebben wij zo goed als geen scorend vermogen meer, Conneh ten spijt. Volendam daarentegen scoort er echter lustig op los. Al hun uitwedstrijden werden tot nu gewonnen met de doelcijfers 17 voor en 1 tegen. Dit seizoen bolde het netje van de tegenstander al 20 keer !!! Spits Robert MÜhren (inmiddels vertrokken naar AZ) alsmede zijn collega Gyon Philips scoorden elk al 4 keer. De flankspelers Marengo en Kuwas deden dat samen al 6 keer…….ik adviseer Fatih en Kevin, als ze spelen zich goed in te smeren met Midalgan, voorkomt kramp in de nekspieren achteraf, als ze weer worden uitgespeeld op de back¨plaats…….

Eén lichtpuntje (!) is er wel, Gyon Philips is langdurig geblesseerd en doet zeker niet mee vrijdag, evenals Tom Overtoom en doelman Theo Timmermans. een vraagteken staat nog achter de namen van Wattamaleo en Faffiani. Voor Volendam staag wellicht nog de periodetitel op het spel, maar daarbij zijn ze afhankelijk van de resultaten op andere velden.

Ik kon het toch niet laten de historie even te bekijken van deze wedstrijden onderling en wat blijkt ?? Fortuna won van de laatste 5 thuiswedstrijden tegen Volendam er 4. Bijna niet te geloven, maar toch waar.

De wedstrijd begint vrijdag om 20.00u en zal onder leiding staan van scheids Jeroen Sanders.

Fortuna SC, Harald