Fortuna Sittard was nog nooit zo slecht!: 0-4

Reikhalzend werd in Sittard en omstreken wekenlang uitgekeken naar de seizoensouverture in eigen huis van Fortuna Sittard. Op vrijdag 20 augustus 2010 verzamelden zich dan ook enkele 10tallen Fortuna fans zich op de markt in Sittard om enige moed in te drinken. Het zonnetje stond hoog aan de hemel, de alcohol vloeide rijkelijk. Eindelijk, na de lange zomerstop weer eens praten over een opstelling, de kwaliteit op het veld en op ouderwetse manier afzeiken van de spelersgroep.

Op de Open dag van ons Fortuna merkte Fortuna speler Gino Facenna enigszins terecht op dat de Fortuna supporter op onze pagina toch vaak wel erg kritisch is. Spelers worden zonder pardoes afgezeikt en moeten diep door het stof. Voormalig Fortuna speler Angelo Simone spreekt er nu nog schande van. Taner Taktak moest zijn heil in Turkije zoeken en zo zijn er voorbeelden te over van te vroeg opgebrande spelers. Tsja, onze volgers zijn inderdaad kritisch en zeker bij Fortuna Sittard is er vaak geen tussenweg. Een speler speelt geweldig of dramatisch slecht. Een tussenweg bestaat niet, je wint of je verliest.

Tegen FC Den Bosch was het dramatisch. Nee, niet een enkele speler, maar het hele elftal was 300.000 x stront! Zarko Grabovac, Gino Facenna, Ramon Voorn….we weten niet waar we moeten beginnen. Dramatisch!!

Trainer Wim Dusseldorp koos niet geheel verrassend voor de basiself welke hij afgelopen weken het vertrouwen heeft gegeven:

Wintjens

Geenen – Facenna – Grabovac – Liard

Di Lallo – Boer – Hofstede – Voorn –  Garlisi

Caracciolo

Vertrouwen geven is 1, de ballen hebben om Grabovac en de Boer op de bank te zetten is 2. FortunaHome heeft echt werkelijk geen goed woord over voor de wanprestatie van vanavond. De schuld ligt nieteens bij de spelers. Fortuna leverde Simone, Vanek, Traore, Nijs, Verdonck, Linssen, Gommans en nog wat spelers in en kreeg een Fransman, Caracciolo en Hofstede op amateurbasis terug.

Fortuna was nog nooit zo slecht als heden ten dage. Het bestuur mag nog even niks doen, maar met slechts 12 contractspelers is Fortuna momenteel nog slechter dan MVV en een bijna zekere degradant. Het niveau is niet om aan te zien!

Voor u hebben we wat foto’s. Het seizoen 2010-2011 is nu echter reeds naar de klote: helemaal niks!

Foei, foei, foei!!!! Volgende week weer geweldig? Laten we het hopen.

Ps: waren er ook nog pluspuntjes te vinden? Tussen alle smerige, niet gewassen stoeltjes vonden we waarlijk nog een pluspunt. Badre Kotbani, Mo Riyani en Gavrey Villarreal vielen namelijk verdienstelijk in. Heeft u een (andere) mening? Mail uw beste 5 spelers gerust door naar fortunahome@hotmail.com

Ps: Hoeveel zou het kosten om een student in te huren en de hele dag stoeltjes te laten poetsen? Mocht er ergens een student zijn die 50 euro wilt verdienen voor een dag hard werken dan mail ons ook maar.  Fortuna doet het niet dus betalen we het liever uit eigen beurs. Bah, bah, wat een amateuristische bedoening.

Bron: FH, Home of True Support.

Foto’s: Leo Everard, DE FortunaHome fotograaf van dit seizoen. Link? Klik hier voor meer foto’s.

>> Klik hier voor de bijgewerkte Top 100, Badre Kotbani bijvoorbeeld heeft nu evenveel matches als bondscoach Bert van Marwijk.