Fortuna Sittard wil door in beker

Lang genieten van de cruciale overwinning tegen RKC zit er voor het elftal van Ultee en de fans niet in. Dinsdag 17 december staat al weer het volgende duel op de agenda. Een bekerwedstrijd tegen Pec Zwolle, de 2e ronde, laatste 32 ploegen en ja, godzijdank ..thuis.

Met enig opportunisme wordt bij het woord “beker” vaak direct verwezen naar de bijzin “de kortste weg naar Europa”.  Of het statistisch juist is valt nog maar te bezien, maar onmogelijk is het niet heeft de historie van Fortuna Sittard uitgewezen. Echter zullen slechts weinigen de geel-groenen uit Sittard een finaleplaats in het bekertoernooi toe dichten. De penningmeester en de fans zullen daarom  met name kijken of er vermaak, spelers ontwikkeling, eeuwige hoop en aan kans op een financiële meevaller  te behalen is.

Een financiële klapper zal het dinsdagavond in ieder geval niet worden. Daarvoor is het tijdstip (een dinsdagavond in december) en de tegenstander gewoon niet aantrekkelijk genoeg, maar alle andere doelstellingen zouden wel eens prima behaald kunnen worden!! Fortuna Sittard wil dan ook graag door in de beker.

Gaan voor winst.
Fortuna Sittard zal dinsdag niet met een B-team aan de start komen voor het bekertreffen tegen PEC. Er zal wel gewisseld worden, maar niet zo rigoureus als tegen ADO Den Haag eerder. Reden is vooral dat de winterstop nadert. „De vorige keer moesten we daarna nog een paar maanden door, nu maar tot zaterdag. Dat maakt dat we de vorige keer meer op safe speelden dan we nu zullen doen”, vertelt trainer Sjors Ultee aan Dagblad de Limburger.

In het bekerduel tegen FC Den Haag lieten de “2e garde” spelers zich van hun beste kant zien en speelde Fortuna Sittard een van haar betere wedstrijden van het seizoen. Winst tegen Zwolle behoort dan ook zeer zeker tot de mogelijkheden en gebaseerd op de ranglijst en de imponerende thuisstatistieken is Fortuna Sittard zelfs licht favoriet. Het duo Mark Diemers-Vitalie Damascan begint serieus vorm te krijgen en met de fysiek sterke spelers Ciss en Sambou heeft Fortuna voldoende aanvallend vermogen om het thuis te kunnen afmaken. Het middenveld werkt hard en achterin worden prima wedstrijden afgewisseld met slordigheden en gebrek aan absolute scherpte. Vaak wordt dit gecompenseerd door het keeperswerk van Alexei Koșelev.

Of trainer Ultee voor Koselev of toch weer voor Azbe Jug zal kiezen is nog geen uitgemaakte zaak, volgens Ultee. „Dat bekijken we echt per wedstrijd.” Svetlana (zie foto’s onder) heeft wel een voorkeur :). Ook een basisplaats voor de in vorm zijnde Damascan lijkt nog niet zeker (conditie).

Vermoedelijke opstelling: Jug, Passlack, Ninaj, Dammers, Cox, Smeets, Tekie, Carbonell, Diemers, Ciss en Sambou

Wat valt er nog te zeggen over Pec Zwolle? In ons laatste duel (3-1) in Zwolle was Fortuna Sittard -mede door de rode kaart van Ciss- vrij kansloos. Toch zijn de Zwollenaren ontegenzeglijk aan het kwakkelen en  speelde ze pas weer voor het eerst een goede helft tegen VVV, maar over de manier waarop de ploeg na rust met de ruimtes en de vele kansen omsprong in de degradatiekraker was trainer John Stegeman niet te spreken. Het kan dus alle kanten op, waarbij het een leuk duel lijkt te worden.

Voor de trouwe fans die altijd in het supportershome hun wedstrijdbeleving beginnen moeten we helaas mededelen dat het home momenteel geheel verbouwd wordt en het pas weer geopend zal zijn een week voorafgaande aan de carnaval. In overleg met de club wordt er naar een tijdelijk andere ruimte gekeken, maar dat zal nog niet geregeld zijn voor het bekerduel tegen Pec Zwolle.

Geef een reactie