Fortuna Sittard wint van VVV op basis van kwaliteit: 1-3

Fortuna Sittard heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de “bijna Limburgse derby” tegen VVV-Venlo in winst om te zetten. De ploeg van trainer Sjors Ultee was met 1-3 te sterk. Fortuna Sittard klimt daarmee naar de tiende plek.

In een weinig verheffende eerste helft had Fortuna het betere van het spel en kwam de ploeg van Ultee na tien minuten spelen op voorsprong. Mats Seuntjens stuurde op schitterende wijze Lisandro Semedo de diepte in, die het sprintduel eenvoudig won van Leon Guwara en met de punt van de schoen de 0-1 op het bord zette achter doelman Thorsten Kirschbaum. Twee minuten later werd diezelfde Kirschbaum werderom op de proef gesteld, toen Zian Flemming een vrije trap ineens op doel besloot te schieten.  Fortuna Sittard kwam in de eerste helft geen seconde in de problemen.

In de 2e helft kreeg Fortuna een beetje de rekening van het niet afmaken van de wedstrijd.  VVV scoorde uit de eerste de beste kans,  sja Giakoumakis (in Sittard liefkozend “Jankomakisch” genoemd) inderdaad. Fortuna Sittard moest dus een versnelling hoger gaan spelen. En dat deed het met verve. Amper vijf minuten later ving Seuntjens een slechte uittrap van Kirschbaum op. De aanname was technisch hoogstaand, de versnelling heerlijk en het schot in de verre hoek dodelijk: 1-2.

VVV was op dat moment eigenlijk wel klaar.  De Venlose passie zette zich met vlagen om in frustratie.  De ene na de andere Fortunees werd omgekegeld of geschopt. Post ontsnapte aan Rood. Fortuna liet zich echter niet provoceren en via Flemming gooide  de geel-groenen het duel na ruim een uur spelen in het slot. De aanvaller werd met het hoofd gevonden door Semedo en tekende van dichtbij voor de 1-3. Niet veel later zorgde Flemming wederom voor gevaar toen hij alleen op doelman Kirschbaum af kon maar wild over schoot.

Bij de fans deerde het verder niet: 34 punten, (by far) de beste van Limburg, drie punten en nog vooruitzicht op linker rijtje ook…….