Fortuna supporters eisen daadkracht van Gemeente!

“Fortuna komt er financieel niet bovenop, omdat de gemeente de afbouw van het stadion blokkeert.” Dat is de boodschap die de leiding van Fortuna graag naar buiten uitdraagt. De waarheid is iets genuanceerder. Het afbouwen van het stadion alleen is niet het wondermiddel dat de club kan genezen.

Via een financiele, overigens volledig legale, werkwijze zal men proberen de schulden die eigenlijk van het consortium zijn van de eigen bankrekening af te krijgen. Verder zal men proberen de kosten en/of opbrengsten van het stadion gunstiger te krijgen. Maar om zowel op korte termijn alswel op lange termijn gezond te kunnen blijven zullen de vergunningscondities rondom Citta Plaza aangepast dienen te worden. Met het huidige ” ik-maak-me-druk-om-verkeersdrempels-” linkse politiek zal dat een bijna onmogelijke taak zijn.

Druk op het gemeentelijke bestuur is dus keihard nodig. Druk betekent maximale en openlijke steun voor de bestuurders die nog wel voor de club zijn, druk betekent het beinvloeden van de onwetende publieke opinie en druk betekent ook het op wettelijke wijze snoeren van de anti-Fortuna monden…. de strijd kan beginnen!!!

Het weekend van 11/12 october 2008

Het positief beinvloeden van de publieke opinie stond centraal in dit weekend. Hiervoor werden er mooie posters op publieke domeinen geplakt en werden er op strategische centrale plaatsen spandoeken in de stad opgehangen. De SV Noa Veure/ United Tifo hadden een stand op de Octoberfeste waarin Zitterd shirts werden verkocht en het slotstuk van dit actieweekend was het uitdelen van duizenden flyers op zondag. Dit werkte verrassend goed. Mede (passieve) Fortuna fans of inwoners van Sittard (bv uit Sanderbout) werden gesterkt in hun mening dat de gemeente na 10 jaar vertragingsgtaktieken de boel nu eens moet afmaken en regelen. De tegenstanders, die wij nauwelijk hebben gezien, weten dat er een actieve groep van mensen is die voor eens en altijd een einde willen maken aan dit getreuzel en de neutrale man heeft nu een iets positievere mening over Fortuna. In dat kader mag nog wel vermeld worden dat Wil Krekels actief heeft meegefolderd. De Limburger kon dan ook niet om deze acties heen en maakte een positief stuk in de editie van maandag 13 oktober.

Op zondag 12 oktober stond de flyeractie centraal…

Bij Stamcafe de Gats verzamelden de Fortunafans zich.

Van hieruit liepen (met name) de geel-groene cheerleaders af en aan en werden de duizenden flyers uitgedeeld

Het publiek had er wel oren naar!!!

Later in de Erdinger tent kwamen er nog vele spontane positieve Fortuna (re)acties

Gemeente; belofte maakt schuld! (kruising Odasingel- Dr. Nolenslaan)

Sportstad zonder topsport?? (Coenderstunnel)

Het flyers uitdelen wordt op zaterdagnacht alvast voorbesproken in SjadsCafe de Gats

Fortuna wil daadkracht zien..anders zien wij net zo uit als andere projecten van Zitterd!

Fortuna hoeft geen geld, we willen daadkracht! (spandoek bij oud hotel Riche)

Wat is Zitterd-Geleen zonder Fortuna…. een oud-anoniem mijnstadje!!!

welke kant gaan we uit?

Zo, weten de ambtenaren ook weer hun prioriteit!

Als men niet wil luisteren, dan maar zo zaken duidelijk maken!

Het gemeentehuis op zaterdagochtend 10 oktober.