Oktoberfeest leent zich uitstekend voor pro-Fortuna acties

De Gemeente Sittard-Geleen heeft met het organiseren van de Oktoberfeesten goud in handen. Vijf dagen gezelligheid in de binnenstad van Sittard. Ook met de voetbalploeg Fortuna Sittard heeft de Gemeente goud in handen. Een BVO binnen de stadsgrenzen heeft uitstraling in heel het land. Om in de muziekwereld te blijven (tijdens het Oktoberfeest spelen volop Duitstalige bands in diverse stands, cafe’s en feesttenten), ‘Uit in Sittard-Geleen’ vroeg dit jaar bijvoorbeeld de bekende zanger Jan Smit hoe hij Sittard kende. Het antwoord: “eigenlijk alleen maar van Fortuna Sittard”.

Anyway, de voetbalploeg heeft steun nodig van onze Gemeente. Na 10 jaar is het stadion van de club namelijk nog altijd niet afgebouwd, Dit komt omdat onze gemeenteraad structureel weigert vergunningen af te geven aan de bedrijven die zich hier willen vestigen. Media Markt, Hornbach, SuperGame, Burger King en Albert Heyn. Zo maar wat namen van bedrijven die interesse hebben getoond in de grond onder het stadion.

Van de Gemeente mag er echter maar een beperkt vierkante meter onder het stadion commercieel worden aangewend. Men wilt er een sporthal, een mooie nieuwe brandweerkazerne en bij wijze van een indoor golfhal neerleggen. Leuk en aardig, commercieel bezien voor de club echter totaal niet belangrijk.

De club vraagt de Gemeente om nu structureel een voorwaardenscheppend beleid te voeren dat er voor dient te zorgen dat het stadion eindelijk een keer kan worden afgebouwd. Groen Links laat de burger van Sittard-Geleen weten dat men ‘de club niet weer miljoenen euro’s wilt geven’.

Het beeld bij de burger dat de club miljoenen euro’s heeft gekregen van de Gemeente Sittard-Geleen klopt echter niet. Groen Links liegt en bedriegt, de waarheid is namelijk dat de club de laatste 10 jaren in totaal  225.587,26 heeft ’toegestopt’. Gemiddeld per jaar dus amper 22 duizend euro.

Fortuna supporters zijn de leugens (verkeerde beeldvorming) van Groen Links spuugzat en hebben de oktobermaand uitgeroepen tot ‘actiemaand’ waarbij de burger van onze stad positief wordt benaderd met feiten die wel kloppen.

Zo werden op 11 oktober 2008 in de binnenstad van Sittard, T-shirts verkocht met de tekst ‘Zitterd 1243’. Verwijzend naar het jaar dat onze stad stadsrechten verkreeg. De burgers van Sittard mogen gerust trots uitstralen. Het kan toch niet zo zijn dat een paar beleidsmakers van Born (GOB) bepalen dat onze club maar zomaar kapot mag gaan omdat de gemeente faalt in haar voorwaardenscheppend beleid? Nee, geef dan maar het SGB, de fractie van ondermeer Wil Krekels.

Op 12 oktober 2008 werden 3.000 flyers uitgedeeld aan de burgers van onze stad. Op de flyers duidelijk de tekst dat (in tegenstelling tot de insinuaties van Groen Links) Fortuna GEEN geld vraagt van de Gemeente. Nee, we willen dat de Gemeente meewerkt aan de afbouw van ons stadion. Meer niet, het is toch niet normaal dat 10 jaar na dato er nog altijd niet gebouwd wordt??? Dit kan niemand binnen de gemeenteraad toejuichen, tenminste niet openlijk want VVD, Groen Links en bijvoorbeeld het GOB zijn wel mede verantwoordelijk voor deze situatie, maar werken niet mee aan een vlotte afbouw van het stadion.

Ludiek zo een actie, de burger overtuigen van het bestaansrecht van Fortuna en confronteren met duidelijkheid dat we GEEN geld willen van onze gemeente. Genoeg gelult, we hebben namelijk hele leuke foto;s van deze zaterdag in oktober 2008. De club bestaat nu nog en met trots dragen we dan ook onze Fortuna kleuren.

Onderstaande volgen we twee fans. De ene die flyert in een feesttent, de ander brengt Fortuna ter sprake bij de aanwezige schutterijen.

Het ter sprake brengen van Fortuna heeft zo zijn voordelen.

Raadslid Wil Krekels in conclaaf met burgers. Zoals het hoort, luisteren naar de massa!

Dat zijn de betere tattoos.

Het gesprek met de burger werd aangegaan. Opvallend genoeg zeer veel positieve reacties.

Onze burger positief benaderen, informeren.

Er werd gelukkig ook nog tijd gevonden om een pot bier te drinken en te lachen.

Webbie Linford op de foto met het neefje van onze nieuwe spits Emil Miljkovic

Deze Fortuna stewards geven het goede voorbeeld: make love, not war.